Zahradní menu

Rádi stolujete na zahradě a navíc máte to štěstí, že vám na ní roste čerstvá zelenina a ovoce? Pak i tyto letní recepty užijete dvojnásob.

 

 

Kuřecí roláda s lučinou a červeným rybízem

Budete potřebovat

  • 2 kuřecí prsíčka
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • 100 g sýru Lučina
  • 2 plátky šunky
  • čerstvý červený rybíz
  • hladká mouka
  • rostlinný olej

Kuřecí prsíčka rozřežte na plát a potřete z obou stran česnekem utřeným se solí. Na každý plátek masa položte šunku, vrstvu lučiny a kuličky červeného rybízu. Potom maso stočte do tvaru rolky a sepněte jehlou nebo převažte provázkem. Rolky obalte v mouce a poté vložte do rozpáleného oleje. Nejprve zprudka osmahněte, potom teplotu snižte a pomalu opékejte, dokud není maso propečené. Podávejte s novými brambory nebo s bramborovou kaší.

Bruschetta s pestem a cherry rajčátky

Budete potřebovat

  • bagetu nebo veku
  • olivový olej
  • zelené pesto
  • sýr feta
  • cherry rajčátka
  • čerstvou bazalku

Plátky bagety nebo veky lehce opečte na grilu nebo nasucho na pánvi. Pokapejte je panenským olivovým olejem, potřete vrstvičkou svého oblíbeného zeleného pesta a posypte rozdrobeným sýrem feta. Nakonec bruschetty poklaďte nakrájenými cherry rajčátky a dozdobte lístečky čerstvé bezalky. Podávejte jako předkrm nebo jako chuťovku k vínu či pivu.

Palačinky s malinami a mascarpone

Budete potřebovat

  • 100 g hladké mouky
  • sůl
  • 1 lžíci hnědého cukru
  • 2 vejce
  • 300 ml polotučného mléka
  • olej
  • 100 g mascarpone
  • 150 ml 33% smetany
  • 100 g malin
  • 70 g moučkového cukru + na posypání
  • čerstvou mátu

Mouku smíchejte s cukrem a solí. Vejce rozklepněte do mléka a rozšlehejte. Potom mléčnou směs pomalu zašlehávejte do mouky. Když má těsto požadovanou konzistenci, rozpalte si pánvičku a lehce ji vymastěte olejem. Naběračku těsta nalijte doprostřed pánve a rozlijte do okrajů. Ve chvíli, kdy se z okrajů začíná kouřit a těsto se odpaluje, palačinku otočte a dopečte z druhé strany.

Mascarpone smíchejte s moučkovým cukrem a vyšlehanou šlehačkou. Touto směsí naplňte teplé palačinky, přidejte čerstvé maliny a lístky máty a složte na čtvrtiny. Posypte moučkovým cukrem, dozdobte malinami a mátou a můžete podávat.

 

 

 


Text: red; foto: Shutterstock

Další články

Sladký zelený hrášek

Sladký zelený hrášek

Mladý zelený hrášek obsahuje spoustu vitaminů a stopových prvků. Navíc je velmi chutný a má krásnou barvu, díky které získá vaše menu tu správnou jarní atmosféru!

Celý článek

Oslaďte si život!

Oslaďte si život!

Zlepšete si náladu domácím dezertem jako od babičky. Co třeba tradiční věnečky z odpalovaného těsta s čerstvými jahodami nebo svěží citronový koláč s krémovou náplní?

Celý článek

Tvarohové mlsání

Tvarohové mlsání

Tvaroh je výborný čerstvý, ochucený trochou cukru a ovoce, ale můžete ho přidat i do těsta. Pochutnejte si na lahodném ovocném dezertu nebo na lehounkých tvarohových knedlíčcích.

Celý článek

Přečtěte si

Podlahy se vzhledem dřeva

Podlahy se vzhledem dřeva

www.chatar-chalupar.cz

Kvalitní podlaha je základ každého interiéru, kritéria jejího výběru má ale každý trochu odlišná. Zatímco někdo vychází z objektivních požadavků na odolnost povrchu, jiný dává přednost svým pocitům.

ZAHRADNÍ kuchyně vašich snů

ZAHRADNÍ kuchyně vašich snů

www.floranazahrade.cz

Už delší čas toužíte po letním vaření ve speciálním zahradním domku, honí se vám hlavou spousta otázek, ale na konzultaci s architektem ještě nedošlo? Nevadí, vyzpovídali jsme zkušeného odborníka za vás.