Zahradní menu
Kuřecí roláda s lučinou a červeným rybízem
Budete potřebovat
- 2 kuřecí prsíčka
- 2 stroužky česneku
- sůl
- 100 g sýru Lučina
- 2 plátky šunky
- čerstvý červený rybíz
- hladká mouka
- rostlinný olej
Kuřecí prsíčka rozřežte na plát a potřete z obou stran česnekem utřeným se solí. Na každý plátek masa položte šunku, vrstvu lučiny a kuličky červeného rybízu. Potom maso stočte do tvaru rolky a sepněte jehlou nebo převažte provázkem. Rolky obalte v mouce a poté vložte do rozpáleného oleje. Nejprve zprudka osmahněte, potom teplotu snižte a pomalu opékejte, dokud není maso propečené. Podávejte s novými brambory nebo s bramborovou kaší.
Bruschetta s pestem a cherry rajčátky
Budete potřebovat
- bagetu nebo veku
- olivový olej
- zelené pesto
- sýr feta
- cherry rajčátka
- čerstvou bazalku
Plátky bagety nebo veky lehce opečte na grilu nebo nasucho na pánvi. Pokapejte je panenským olivovým olejem, potřete vrstvičkou svého oblíbeného zeleného pesta a posypte rozdrobeným sýrem feta. Nakonec bruschetty poklaďte nakrájenými cherry rajčátky a dozdobte lístečky čerstvé bezalky. Podávejte jako předkrm nebo jako chuťovku k vínu či pivu.
Palačinky s malinami a mascarpone
Budete potřebovat
- 100 g hladké mouky
- sůl
- 1 lžíci hnědého cukru
- 2 vejce
- 300 ml polotučného mléka
- olej
- 100 g mascarpone
- 150 ml 33% smetany
- 100 g malin
- 70 g moučkového cukru + na posypání
- čerstvou mátu
Mouku smíchejte s cukrem a solí. Vejce rozklepněte do mléka a rozšlehejte. Potom mléčnou směs pomalu zašlehávejte do mouky. Když má těsto požadovanou konzistenci, rozpalte si pánvičku a lehce ji vymastěte olejem. Naběračku těsta nalijte doprostřed pánve a rozlijte do okrajů. Ve chvíli, kdy se z okrajů začíná kouřit a těsto se odpaluje, palačinku otočte a dopečte z druhé strany.
Mascarpone smíchejte s moučkovým cukrem a vyšlehanou šlehačkou. Touto směsí naplňte teplé palačinky, přidejte čerstvé maliny a lístky máty a složte na čtvrtiny. Posypte moučkovým cukrem, dozdobte malinami a mátou a můžete podávat.