Zahradní menu

Rádi stolujete na zahradě a navíc máte to štěstí, že vám na ní roste čerstvá zelenina a ovoce? Pak i tyto letní recepty užijete dvojnásob.

 

 

Kuřecí roláda s lučinou a červeným rybízem

Budete potřebovat

  • 2 kuřecí prsíčka
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • 100 g sýru Lučina
  • 2 plátky šunky
  • čerstvý červený rybíz
  • hladká mouka
  • rostlinný olej

Kuřecí prsíčka rozřežte na plát a potřete z obou stran česnekem utřeným se solí. Na každý plátek masa položte šunku, vrstvu lučiny a kuličky červeného rybízu. Potom maso stočte do tvaru rolky a sepněte jehlou nebo převažte provázkem. Rolky obalte v mouce a poté vložte do rozpáleného oleje. Nejprve zprudka osmahněte, potom teplotu snižte a pomalu opékejte, dokud není maso propečené. Podávejte s novými brambory nebo s bramborovou kaší.

Bruschetta s pestem a cherry rajčátky

Budete potřebovat

  • bagetu nebo veku
  • olivový olej
  • zelené pesto
  • sýr feta
  • cherry rajčátka
  • čerstvou bazalku

Plátky bagety nebo veky lehce opečte na grilu nebo nasucho na pánvi. Pokapejte je panenským olivovým olejem, potřete vrstvičkou svého oblíbeného zeleného pesta a posypte rozdrobeným sýrem feta. Nakonec bruschetty poklaďte nakrájenými cherry rajčátky a dozdobte lístečky čerstvé bezalky. Podávejte jako předkrm nebo jako chuťovku k vínu či pivu.

Palačinky s malinami a mascarpone

Budete potřebovat

  • 100 g hladké mouky
  • sůl
  • 1 lžíci hnědého cukru
  • 2 vejce
  • 300 ml polotučného mléka
  • olej
  • 100 g mascarpone
  • 150 ml 33% smetany
  • 100 g malin
  • 70 g moučkového cukru + na posypání
  • čerstvou mátu

Mouku smíchejte s cukrem a solí. Vejce rozklepněte do mléka a rozšlehejte. Potom mléčnou směs pomalu zašlehávejte do mouky. Když má těsto požadovanou konzistenci, rozpalte si pánvičku a lehce ji vymastěte olejem. Naběračku těsta nalijte doprostřed pánve a rozlijte do okrajů. Ve chvíli, kdy se z okrajů začíná kouřit a těsto se odpaluje, palačinku otočte a dopečte z druhé strany.

Mascarpone smíchejte s moučkovým cukrem a vyšlehanou šlehačkou. Touto směsí naplňte teplé palačinky, přidejte čerstvé maliny a lístky máty a složte na čtvrtiny. Posypte moučkovým cukrem, dozdobte malinami a mátou a můžete podávat.

 

 

 


Text: red; foto: Shutterstock

Další články

Zimní menu pro zahřátí

Zimní menu pro zahřátí

Nejen tlustý svetr a ponožky, ale i něco dobrého do žaludku nás může v zimě příjemně rozehřát. Když navíc zvolíte pokrm s těmi správnými druhy koření, budete se cítit jako u kamen.

Celý článek