Rozpalte gril!

Grilovací sezóna je v plném proudu, proto pokud patříte k milovníkům tohoto zábavného způsobu přípravy pokrmů, jistě uvítáte další recepty, které stojí za vyzkoušení.

Plněné brambory s parmazánem a žampiony

Budete potřebovat

  • 8 velkých nových brambor
  • 1 cibuli
  • 100 g anglické slaniny
  • 8 žampionů
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu + na posypání
  • nasekanou petrželku
  • 2 stroužky česneku nasekané na plátky
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Recept

Brambory omyjte a uvařte je ve slupce doměkka. Pak je přepulte a vnitřky půlek vydlabejte do mísy. Anglickou slaninu nakrájejte nadrobno, opečte ji na rozpálené pánvi a na ní orestujte na plátky nakrájené očištěné žampiony. Nechte trochu vychladnout a pak přidejte do mísy k bramborám. Přisypte strouhaný parmazán, nasekanou zelenou petrželku a česnek, osolte a opepřete podle chuti. Směs promíchejte a naplňte jí vydlabané brambory. Vršek brambor posypte parmazánem a sekanou petrželkou a dejte na gril na 5 minut zapéct.

Salát z grilované zeleniny

Budete potřebovat

  • menší cuketu
  • menší lilek
  • červenou cibuli
  • papriky
  • cherry rajčátka
  • provensálské koření
  • sůl
  • pepř
  • extra panenský olivový olej
  • citronovou šťávu
  • zelenou petrželku

Recept

Zeleninu očistěte a nakrájejte – cuketu a lilek na půlcentimetrová kolečka, papriku na čtverečky, rajčátka na poloviny, cibuli na čtvrtky a rozeberte ji na plátky. Dejte ji do mísy, zakápněte olivovým olejem, posypte provensálským kořením, promíchejte a rozložte na gril. Grilujte doměkka. Poté vše přendejte do mísy, podle chutí přidejte ještě trochu olivového oleje a koření, osolte, opepřete a dochuťte čerstvě vymačkanou citronovou šťávou. Ozdobte sekanou zelenou petrželkou.

Letní bramborové špízy

Budete potřebovat

  • vepřové maso
  • papriku
  • cibuli
  • malé nové brambory
  • menší lilek
  • cherry rajčátka
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • olivový olej

Malé nové brambory uvařte ve slupce v osolené vodě doměkka, nechte je trochu vychladnout a překrojte napůl. Vepřové maso nakrájejte na kostky, lilek na kolečka, papriku na přiměřené plátky, rajčátka na půlky, cibuli na čtvrtky a rozeberte. Na špejle střídavě napichujte kousky zeleniny a masa do požadované délky špízu. Každý špíz potřete olivovým olejem, posolte a opepřete. Grilujte doměkka.

 

 

 


Text: red; foto: Shutterstock

Další články

Slaďoučké meruňky

Slaďoučké meruňky

Sametové meruňky nesmí v létě na našem stole chybět. nejlepší jsou samozřejmě čerstvé, ale v koláči chutnají také skvěle. Nebo máte chuť vyzkoušet je pečené, s medem a skořicí?

Celý článek

Pochoutky z grilu

Pochoutky z grilu

Grilovací sezóna už je v plném proudu, a tak vám jistě přijde k chuti pár receptů ze světové kuchyně. Co takhle losos s avokádovým guacamole, kuřecí tacos nebo vepřové ražniči?

Celý článek

Slavnosti květů

Slavnosti květů

V létě nemusí rozkvést jen zahrada, ale i váš jídelní stůl. Ozdobte vaše oblíbené pokrmy a nápoje jedlými květy a vytvořte tak skutečně slavnostní zahradní menu.

Celý článek

Přečtěte si

Jak uklízet bez chemie

Jak uklízet bez chemie

www.chatar-chalupar.cz

Vlastní, domácí čisticí prostředky mají dvě základní výhody: ušetří finance a jsou šetrnější k přírodě. Navíc je jejich výroba jednoduchá a většinu potřebných surovin máme běžně doma.

U stylistky v Lisabonu

U stylistky v Lisabonu

www.peknebydleni.cz

Devětadvacetiletá stylistka a influencerka Mafalda Patrício žije v portugalském Lisabonu. Má ráda eklektický styl, ve kterém mají čestné místo i ručně malované kachlíčky.