Medová limonáda s levandulí

O prázdninách je nejlépe venku v přírodě, a tak nemíříte-li zrovna na dovolenou k moři, jistě si rádi užíváte dny na zahradě či na terase. Nechte se při tom inspirovat naším receptem.

 

  • 1 l vody
  • 5 lžic medu
  • 2 citrony
  • čerstvá levandule
  • led

Část vody odlijte do kastrůlku, přidejte med, zahřejte a míchejte, aby se med rozpustil Přisypte levandulové květy (podle chuti) a nechte asi 30 minut stát, dokud směs nezchladne. Pak ji přeceďte do džbánku, přilijte citronovou šťávu a zbylou vodu a promíchejte. Přidejte kostky ledu a podávejte.


Text: red; foto: Shutterstock a archiv

Další články

Zimní menu pro zahřátí

Zimní menu pro zahřátí

Nejen tlustý svetr a ponožky, ale i něco dobrého do žaludku nás může v zimě příjemně rozehřát. Když navíc zvolíte pokrm s těmi správnými druhy koření, budete se cítit jako u kamen.

Celý článek