Mýty a fakta o kočkách

Mýty a fakta o kočkách

1 Kočka potřebuje mléko
Je pravda, že mléko kočičkám chutná, ale jejich střevům nedělá dobře, protože neumějí trávit laktózu. Pití kravského mléka jim způsobuje průjmy. Nabídněte jim speciální mléko pro kočky nebo zakysané výrobky.

2 Kočka loví, když hladoví
Omyl, i micka nacpaná k prasknutí si ráda počíhá na myšku, protože ji to jednoduše baví. Jediný rozdíl mezi sytou a hladovou kočkou je v tom, že nakrmená číča si s hlodavcem jen pohraje, zatímco hladová svou kořist slupne.

3 Kočka má „devět životů“
Je pravda, že kočky mají výtečně vyvinuté střední ucho (orgán rovnováhy), takže většinou dopadají na všechny čtyři, ale to neznamená, že si nemohou některou z tlapek při pádu pochroumat. Ublížit si mohou z jakékoli výšky, když nestihnou tělo dotočit a přistanou na zádech či boku.

4 Zdravá kočka nezvrací
Kdepak, zvracení nemusí být u mourků a micinek příznak choroby. Zbavují se tak chuchvalců chlupů (bezoárů), jež se jim dostanou do žaludku při přepečlivé hygieně. Ve volné přírodě se „vyčistí“ konzumací trávy.


Další články

Je vaše zahrada bezpečná pro psy?

Je vaše zahrada bezpečná pro psy?

Zahrada je pro každého psa skvělým prostorem, kde se může proběhnout a provádět další zábavné aktivity. Jste si ale jistí, že je vaše zahrada pro něj bezpečná? Přečtěte si, na co dát pozor.

Celý článek