Zdravé menu v batohu či piknikovém koši
Burger z červené řepy
Doba přípravy: 40 minut Počet porcí: 4
- 2 středně velké řepy
- 1 lžíce čerstvé petržele
- 120 g mletých ovesných vloček
- 4 stroužky česneku
- 3 vejce
- 1 lžička tymiánu
- sůl a pepř
- olej
- 1 červená cibule
- rukola, polníček
- rajče
- majonéza
- 4 burgerové bulky
1 Červenou řepu oloupejte, nastrouhejte najemno, vymačkejte šťávu a dejte do mísy. Přidejte nasekanou petržel, vločky, prolisovaný česnek, vejce, tymián, sůl a pepř a promíchejte. Nechte 20 minut odpočinout a pak vytvarujte 4 placky, pokapejte je olejem, položte na alobal a opékejte na grilu.
2 Podávejte v burgerové housce s čerstvou rukolou a ploníčkem, kolečky červené cibule a rajčete a s troškou majonézy.
Sendvič s grilovanou zeleninou
Doba přípravy: 20 minut Počet porcí: 4- 8 plátků bílého chleba
- cuketa
- lilek
- sladká paprika
- olivový olej
- citron
- sůl, pepř
- čerstvý kozí sýr
- polníček
- sezamová semínka
1 Plátky bílého chleba na sucho opečte na pánvi nebo na grilu. Zeleninu nakrájejte na plátky, ogrilujte, jemně pokapejte olivovým olejem a citronovou šťávou, osolte a opepřete.
2 Polovinu plátků chleba namažte čerstvým kozím sýrem, na ně dejte rukolu a ochucenou grilovanou zeleninu, posypte sezamem a přiklopte zbylými plátky chleba.
Wrap s kuřecím masem
Doba přípravy: 20 minut Počet porcí: 4
- 200 g kuřecího masa
- sůl, pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 pšeničné tortilly
- 2 hrsti polníčku
- 2 hrsti rukoly
- cherry rajčátka
- 1 sladká paprika
- majonéza
1 Kuřecí maso nakrájejte na proužky, osolte, opepřete a orestujte na olivovém oleji. Pšeničné tortilly mírně navlhčete a krátce prohřejte v troubě.
2 Na střed každé tortilly rozprostřete salátové listy, opečené maso, přepůlená rajčátka a proužky papriky, zakápněte troškou majonézy a zabalte.