Foto: Shutterstock
Sladké Velikonoce aneb Jak nejlépe oslavit jarní svátky
Piškotový beránek
Budete potřebovat:
- 5 vajec
- 250 g cukru krupice
- 125 g polohrubé mouky
- 125 g hladké mouky
- 1 lžíci prášku do pečiva
- 120 ml slunečnicového oleje
Postup:
Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Vmíchejte olej a po částech mouku s práškem do pečiva.
Těsto nalijte do formy na beránka pečlivě vymazané tukem a vysypané polohrubou moukou.
Formu dejte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte 15 minut. Po této době ztlumte teplotu na 180 °C a dopékejte ještě dalších 30 minut. Opatrně odklopte horní díl formy a vyzkoušejte propečenost špejlí.
Upečeného beránka vyndejte z trouby a formu zabalte do vlhké utěrky. Nechte 1–2 hodiny úplně vychladnout. Nezkoušejte beránka vyklopit dříve, aby se beránek nepotrhal.
Hotového beránka na talíři posypte moučkovým cukrem a ozdobte mašličkou.
Další velikonoční recepty najdete v březnovém vydání tištěné Rozmarýny. Náš časopis si můžete zakoupit na www.casopisyknihy.cz nebo v elektronické podobě na www.digiport.cz.