S sebou na výlet

S sebou na výlet

Špenátové muffiny s kozím sýrem

Doba přípravy: 30 minut Počet porcí: 4

  • máslo na vymazání formy
  • 25 g másla
  • 200 ml mléka
  • 100 g špenátu
  • 250 g hladké mouky
  • 1 lžička sody
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • 50 g tvrdého sýra
  • 1 vejce
  • 120 g kozího sýra

1 Formu na muffiny vymažte máslem. Mléko zahřejte a rozpusťte v něm máslo, přidejte nasekaný špenát a minutu povařte. Nechte trochu vychladnout.

2 V míse smíchejte mouku se sodou a práškem do pečiva. Přidejte nastrouhaný tvrdý sýr, kozí sýr, vejce a mléko se špenátem. Promíchejte, naplňte do formy a pečte asi 20 minut při 190 °C.

 


Italské panini s mozzarellou

Doba přípravy: 30 minut Počet porcí: 4

  • 8 plátků toustového chleba
  • 200 g mozzarelly
  • 2 rajčata
  • rukola
  • čerstvá bazalka
  • červená cibule
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
1 Mozzarellu, rajčata a cibuli nakrájejte na plátky. Na plátek chleba položte plátky mozzarelly, cibule, rajčat, rukoly, bazalky a opět sýr. Podle chuti osolte a opepřete.

2 Přiklopte druhým plátkem chleba, potřete olivovým olejem a krátce zapečte v kontaktním grilu.

 

 


Pita chleby s tuňákovou pomazánkou

Doba přípravy: 30 minut Počet porcí: 4

  • 100 g tuňáka (v oleji, kousky)
  • 1 šalotka
  • 2 nakládané okurky
  • 4 vejce
  • pažitka
  • 100 g čerstvého sýra (např. Lučiny)
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • sůl, pepř
  • citronová šťáva
  • 4 pita chleby
  • listový salát
  • 2 rajčata

1 Tuňáka sceďte a dejte do mísy. Přidejte nadrobno nasekané kyselé okurky, šalotku, pažitku a vejce. Přidejte čerstvý sýr, majonézu, hořčici, osolte, opepřete a podle potřeby dochuťte citronovou šťávou.

2 Pita chleba nechte chvilku rozpéct v troubě a podélně ho rozřízněte. Vložte do něj salátové listy a plátky nakrájeného rajčete. Nakonec jej naplňte pomazánkou.

 

 


Mini quiche s pórkem a cuketou

Doba přípravy: 30 minut Počet porcí: 4

  • 1 balíček křehkého těsta
  • 2 lžíce másla
  • 1 menší pórek
  • 200 g cukety
  • 200 ml smetany
  • 2 vejce
  • 200 g strouhaného tvrdého sýra
  • sůl
  • pepř

1 Pórek nakrájejte na kolečka a orestujte na másle. dejte do mísy, přidejte smetanu a vejce a rozšlehejte. Vmíchejte nastrouhaný sýr, osolte a opepřete.

2 Křehké těsto vložte do forem na tartaletky, naplňte do 3/4 pórkovou směsí, navrchu poklaďte cuketou nakrájenou na kolečka a pečte asi 20 minut dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C.

 


Foto: Shutterstock

Další články

Rozkvetlá sakura

Rozkvetlá sakura

Baví vás práce s papírem? Z růžového krepového papíru si můžete celkem snadno vyrobit rozkvetlou větvičku sakury a přenést si tak domů něžnou jarní atmosféru.

Celý článek

Svíčka jako dekorace

Svíčka jako dekorace

Můžete je použít jako originální, vlastnoručně vyrobený dárek, nebo si s nimi zkrášlit vlastní interiér. Vytvořte si dekorativní svíčky zdobené sušenými květinami.

Celý článek

Renovovaný srdíčkový závěs

Renovovaný srdíčkový závěs

Některé starší dekorace se časem okoukají, tak proč jim nedat nový vzhled? Zrenovujte je s námi pomocí ubrousků, akrylových barev a plastických motivů. Podívejte se, jak na to.

Celý článek

Přečtěte si

Podlahy se vzhledem dřeva

Podlahy se vzhledem dřeva

www.chatar-chalupar.cz

Kvalitní podlaha je základ každého interiéru, kritéria jejího výběru má ale každý trochu odlišná. Zatímco někdo vychází z objektivních požadavků na odolnost povrchu, jiný dává přednost svým pocitům.

ZAHRADNÍ kuchyně vašich snů

ZAHRADNÍ kuchyně vašich snů

www.floranazahrade.cz

Už delší čas toužíte po letním vaření ve speciálním zahradním domku, honí se vám hlavou spousta otázek, ale na konzultaci s architektem ještě nedošlo? Nevadí, vyzpovídali jsme zkušeného odborníka za vás.