Italská caponata

Užijte si dny a večery pod hvězdami a využijte je k posezení venku s rodinou a přáteli. Inspirujte se tipy, které vám pomůžou vytvořit příjemnou a pohodovou atmosféru.

Budete potřebovat:

  • 2 lilky
  • 2 papriky (žlutá a červená)
  • 1 cibule
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 400 g rajčatového pyré
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 2 stroužky česneku
  • 20 g piniových oříšků
  • 40 g kaparů
  • 20 g rozinek
  • čerstvá bazalka
  • černé a zelené olivy
  • cukr
  • olivový olej

Lilek nakrájejte na kostky, papriky na proužky, cibuli a celer nadrobno. V pánvi na olivovém oleji osmažte lilek a papriky; dejte stranou. V jiné pánvi orestujte cibuli, celer a celý česnek, přidejte lístky bazalky a rajčatové pyré, osolte a nechte vařit asi 10 minut. Vyndejte česnek a přidejte olivy, rozinky, piniové oříšky, kapary, 1 lžíci cukru, vinný ocet a papriky s lilkem. Promíchejte, podle chuti dosolte a nechte 15–20 minut vařit. Podávejte vlažné s čerstvým pečivem. Caponata bude ještě lepší druhý den, kdy se její chuť rozleží.


Další články

Něžná krása violek

Něžná krása violek

Když se rozhodnete pěstovat violky, mohou vám zahradu zdobit fialky nebo i macešky. Proč? Oba druhy spojuje český i latinský rodový název violka a Viola. Přečtěte si o nich více.

Celý článek

Bylinky proti jarní únavě

Bylinky proti jarní únavě

Cítíte se unavení a bez energie? Na vině může být málo odpočinku, špatné trávení i nedostatek vitaminů. S většinou těchto neduhů pomohou bylinky, jen stačí vědět které.

Celý článek

Objevte kouzlo quillingu

Objevte kouzlo quillingu

Už jste někdy vyzkoušeli techniku, která využívá papírové proužky stočené do spirálek a dalších tvarů k vytváření půvabných objektů? Pokud ne, máte nyní možnost se s ní seznámit.

Celý článek

Begonie do truhlíku, záhonu i na terasu

Begonie do truhlíku, záhonu i na terasu

Můžete si s nimi vyzdobit květinové záhony na zahradě, terasu či balkon zkrášlí begonie v truhlících a doma v bytě vás potěší krásné květy pokojovek. Podívejte se, z jakých druhů můžete vybírat.

Celý článek