Italská caponata

Užijte si dny a večery pod hvězdami a využijte je k posezení venku s rodinou a přáteli. Inspirujte se tipy, které vám pomůžou vytvořit příjemnou a pohodovou atmosféru.

Budete potřebovat:

  • 2 lilky
  • 2 papriky (žlutá a červená)
  • 1 cibule
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 400 g rajčatového pyré
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 2 stroužky česneku
  • 20 g piniových oříšků
  • 40 g kaparů
  • 20 g rozinek
  • čerstvá bazalka
  • černé a zelené olivy
  • cukr
  • olivový olej

Lilek nakrájejte na kostky, papriky na proužky, cibuli a celer nadrobno. V pánvi na olivovém oleji osmažte lilek a papriky; dejte stranou. V jiné pánvi orestujte cibuli, celer a celý česnek, přidejte lístky bazalky a rajčatové pyré, osolte a nechte vařit asi 10 minut. Vyndejte česnek a přidejte olivy, rozinky, piniové oříšky, kapary, 1 lžíci cukru, vinný ocet a papriky s lilkem. Promíchejte, podle chuti dosolte a nechte 15–20 minut vařit. Podávejte vlažné s čerstvým pečivem. Caponata bude ještě lepší druhý den, kdy se její chuť rozleží.


Další články

Bylinky pro zdravé klouby

Bylinky pro zdravé klouby

Trápí vás problémy s klouby? Než začnete hledat vhodné bylinky, které vám mohou pomoci, je třeba znát příčinu potíží. Jiné se hodí k léčbě podvrtnutého kotníku a jiné zpomalí degeneraci kloubů.

Celý článek

Pestrá a zábavná mozaika

Pestrá a zábavná mozaika

Mozaika je starobylá výtvarná technika, která vůbec není tak náročná, jak by se mohlo zdát. Pustit se do ní může opravdu každý, kdo si rád hraje a experimentuje. Přečtěte si, jak na to.

Celý článek

Tajemství rajské chuti

Tajemství rajské chuti

Rajčata jsou zdravá a výborně chutnají – zvláště ta z vlastní zahrady. Přečtěte si, jak je správně pěstovat, abyste z jediné rostliny sklidili celý košík plodů.

Celý článek