Foto: Shutterstock

Rychlá a chutná letní večeře? Zeleninové placičky!

Zelenina je plná vitaminů a zdravé energie. Dopřejte si ji proto v hojném množství, ať už ve formě šťáv a džusů, nebo v podobě vydatných placiček, třeba těch hráškových. Tělo vám za tento doping rozhodně poděkuje.

Budete potřebovat:

  • 1 šálek mladého zeleného hrášku
  • 2 vejce
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce mouky
  • 1 lžíci strouhaného parmazánu
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • olej na smažení

Postup:

Z mouky, vajec, hrášku, prolisovaného česneku, parmazánu a špetky soli a pepře rozmíchejte těsto

Tvořte z něj malé placičky. Na pánvi rozpalte trochu oleje a smažte placičky z obou stran dozlatova

Hotové placičky můžete podávat s jogurtem nebo dipem, zeleninovou oblohou či salátem.


Text: red; foto: Shutterstock

Další články

Zimní menu pro zahřátí

Zimní menu pro zahřátí

Nejen tlustý svetr a ponožky, ale i něco dobrého do žaludku nás může v zimě příjemně rozehřát. Když navíc zvolíte pokrm s těmi správnými druhy koření, budete se cítit jako u kamen.

Celý článek