Marinované houby s česnekem

Houby v pikantním sladkokyselém nálevu patří k oblíbeným delikatesám. Můžete si je zavařit, nebo si je připravte marinované k okamžité konzumaci.

  • 500 g pevných čerstvých hub
  • 6 stroužků česneku
  • sůl

Na nálev:

  • 1 litr vody
  • 1 bobkový list
  • 5 kuliček pepře
  • 80 ml octa
  • 1,5 lžičky soli
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce olivového oleje

 

Houby očistěte a otřete vlhkým hadříkem Poté je povařte 5 minut ve vroucí, mírně osolené vodě. Uvařené houby sceďte. Připravte si nálev: 1 litr vody přiveďte k varu s bobkovým listem a celým pepřem. Vařte asi 3 minuty a poté sundejte z plamene. Přidejte ocet, olivový olej a sůl. 7. Houby dejte do větší sklenice. Přidejte k nim lehce podrcené stroužky česneku. Zalijte je horkým nálevem, přikryjte a nechte vychladnout. Po 12 hodinách jsou marinované houby hotové.


Další články

Domek z chalupy po prababičce

Domek z chalupy po prababičce

Milan se rozhodl pro rekonstrukci chalupy po prababičce svépomocí. Ač její větší i menší opravy trvaly řadu let, nikdy svého rozhodnutí nelitoval. Vždy při něm stála jeho Iveta a zkušenosti z opravy domku se zúročily.

Celý článek

Šátek se vzorem kapradí

Šátek se vzorem kapradí

Baví vás vytváření barevných vzorů na textil? Přizvěte si tentokrát na pomoc sluneční paprsky a přírodniny, a vytvořte tak podle našeho návodu unikátní vzory. Přečtěte si, jak na to.

Celý článek

Něžná krása violek

Něžná krása violek

Když se rozhodnete pěstovat violky, mohou vám zahradu zdobit fialky nebo i macešky. Proč? Oba druhy spojuje český i latinský rodový název violka a Viola. Přečtěte si o nich více.

Celý článek