Listopad plný příprav

Na konci listopadu již začíná advent! To je důvod, proč si tento měsíc zpestřit svátečními přípravami. Pusťte se třeba do pečení perníčků nebo výrovy adventních dekorací.

Slavnostní perník

  • 500 g medu
  • 250 g cukru
  • špetka soli
  • 125 g másla
  • 900 g hladké mouky
  • 1 lžíce citronové kůry
  • 10 g perníkového koření
  • 150 + 150 g mandlí
  • 125 g pokrájené kandované citronové kůry
  • 2 + 1 vejce
  • 2 kypřicí prášky do perníku
  • 100 g kandovaných třešní

Med, cukr, sůl a máslo zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Nechte vychladnout. V mouce promíchejte kypřicí perníkový prášek a koření. Mandle spařte a sloupněte. Medovou směs vmíchejte do mouky. Přidejte mandle, citronovou kůru a vejce, zamíchejte. Plech vymastěte, těsto na něm vyválejte, potřete rozkvedlaným vejcem. Vyznačte tvar perníků, do rohů vtiskněte mandle a do středů půlky kandovaných třešní. Perník pečte 35 minut uprostřed trouby na 200 °C, nechte vychladnout a nakrájejte. Kousky vložte do hliněného hrnce, přikryjte víčkem a nechte v chladnu rozležet.


Další články

Zimní menu pro zahřátí

Zimní menu pro zahřátí

Nejen tlustý svetr a ponožky, ale i něco dobrého do žaludku nás může v zimě příjemně rozehřát. Když navíc zvolíte pokrm s těmi správnými druhy koření, budete se cítit jako u kamen.

Celý článek