Jahodové tiramisu

Dobrou chuť!

6 vajec

  • 120 g práškového cukru
  • 500 g mascarpone
  • 50 ml jahodový likéru (sirupu)
  • 24 ks piškotů
  • 350 g jahod
  • špetka soli
  • Jahody opláchněte a nechte důkladně okapat. Asi 15 kusů si odložte na ozdobení. Zbylé jahody pokrájejte na menší kousky a odložte do lednice. V misce důkladně vyšlehejte žloutky s práškovým cukrem. Žloutkovou pěnu smíchejte s mascarpone a odložte do lednice. Z bílků a ze špetky soli vyšlehejte tuhý sníh a zlehka ho vmíchejte do mascarponového krému. Jahodový likér (nebo sirup) smíchejte s 50 ml vody. Polovinu piškotů krátce namočte do jahodového likéru a rozdělte do šesti dezertních pohárků nebo misek. Přidejte pokrájené jahody a pokryjte je mascarponovým krémem. Vrstvy zopakujte. Tiramisu ozdobte celými jahodami a aspoň na tři hodiny nechte chladit v ledničce.

     


    Text: mik; foto: Shutterstock a archiv

    Další články

    Bylinky pro zdravé klouby

    Bylinky pro zdravé klouby

    Trápí vás problémy s klouby? Než začnete hledat vhodné bylinky, které vám mohou pomoci, je třeba znát příčinu potíží. Jiné se hodí k léčbě podvrtnutého kotníku a jiné zpomalí degeneraci kloubů.

    Celý článek

    Pestrá a zábavná mozaika

    Pestrá a zábavná mozaika

    Mozaika je starobylá výtvarná technika, která vůbec není tak náročná, jak by se mohlo zdát. Pustit se do ní může opravdu každý, kdo si rád hraje a experimentuje. Přečtěte si, jak na to.

    Celý článek