Jahodové tiramisu

Dobrou chuť!

6 vajec

  • 120 g práškového cukru
  • 500 g mascarpone
  • 50 ml jahodový likéru (sirupu)
  • 24 ks piškotů
  • 350 g jahod
  • špetka soli
  • Jahody opláchněte a nechte důkladně okapat. Asi 15 kusů si odložte na ozdobení. Zbylé jahody pokrájejte na menší kousky a odložte do lednice. V misce důkladně vyšlehejte žloutky s práškovým cukrem. Žloutkovou pěnu smíchejte s mascarpone a odložte do lednice. Z bílků a ze špetky soli vyšlehejte tuhý sníh a zlehka ho vmíchejte do mascarponového krému. Jahodový likér (nebo sirup) smíchejte s 50 ml vody. Polovinu piškotů krátce namočte do jahodového likéru a rozdělte do šesti dezertních pohárků nebo misek. Přidejte pokrájené jahody a pokryjte je mascarponovým krémem. Vrstvy zopakujte. Tiramisu ozdobte celými jahodami a aspoň na tři hodiny nechte chladit v ledničce.

     


    Text: mik; foto: Shutterstock a archiv

    Další články

    3 recepty na skvělé letní osvěžení

    3 recepty na skvělé letní osvěžení

    Horké počasí si přímo žádá zvýšený pitný režim a pořádné osvěžení. Vyzkoušejte třeba domácí limoncello nebo levandulovou limonádu! Nebo je libo něco ostřejšího? A co třeba vodka s levandulí?

    Celý článek