Foto: Shutterstock

Grilovací sezóna na vaší zahradě: Dáte si kebab nebo hamburger?

Hledáte inspiraci na grilovanou pochoutku z kuřecího masa? Vyzkoušejte náš snadný recept, který nadchne vaše chuťové buňky.

Kuřecí kebab v hořčičné majonéze

Budete potřebovat:

  • 4 kuřecí prsa
  • 2 a 1/2 lžíce majonézy
  • 1 a 1/2 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžičku koření garam masala (nebo jiného oblíbeného indického koření na kuře)
  • sůl
  • pepř
  • špejle

Postup:

  • Připravte si potřebné suroviny. Špejle na jednom konci seřízněte do špičky a nechte je nasáknout vodou.
  • Omytá kuřecí prsa nakrájejte na větší kostky.
  • V misce smíchejte majonézu s kořením, hořčicí, špetkou soli a pepře. Vložte maso, promíchejte a nechte asi 3–4 hodiny v lednici odležet.
  • Marinované kousky napíchejte na špejle a grilujte na rozpáleném grilu nebo v troubě dozlatova.

 

Foto: Shutterstock

 

Domácí hamburger s grilovanými žampiony

Už jste ochutnali dokonalou kombinaci grilovaných žampionů, sýru a čerstvého domácího hamburgeru? Připravte si ho podle našeho receptu.

Budete potřebovat:

  • 6 housek na hamburger
  • 100 g listů salátu
  • 1 červenou cibuli
  • 3 větší rajčata
  • 3 větší žampiony
  • 6 plátků taveného sýra do hamburgerů

Na hamburgery:

  • 750 g mletého hovězího masa
  • 20 g zeleného pepře
  • 20 g čerstvého tymiánu, nasekaného
  • 6 ml worcestrové omáčky
  • 15 g dijonské hořčice
  • sůl
  • pepř

Postup:

  • Housky na burgery rozřízněte a každou polovinu lehce opečte na rozpáleném grilu.
  • Na opečenou spodní polovinu housky položte list salátu.
  • Z promíchaných ingrediencí na burgery vytvořte 6 plochých bochánků a nechte je opékat na rozpáleném grilu 3–5 minut z každé strany. Opečený burger dejte na list salátu.
  • Na burger položte plátek taveného sýra.
  • Rajčata nakrájejte na plátky a dejte je na sýr.
  • Žampiony rovněž pokrájejte na plátky, osolte a opepřete, krátce ogrilujte a dejte na rajčata.
  • Na to položte kolečka červené cibule.
  • Nakonec dejte opět list salátu a uzavřete hamburger vrchní polovinou housky.


Text: red; foto: Shutterstock

Další články

Dvojí tvář jedné chalupy

Dvojí tvář jedné chalupy

Stavení pochází z počátku 19. století, je to znát na jeho průčelí děleném římsami i na oknech, v horní části zaoblených. Ovšem odvrácená strana značí, že jde o moderní dům z posledních let. Na části směřující do zahrady se oba styly potkávají, ten starý i současný. Tvář chalupy určili architekti.

Celý článek

Zářivá chuť podzimu

Zářivá chuť podzimu

Podzim bez dýně jako by snad ani nebyl. Ačkoliv je venku pošmourno, pokud vám na plotně bublá dýňová polévka a z trouby voní skořicové rolky, nemusíte si zoufat. Bude to podzim jako malovaný!

Celý článek