Dýňový džem se zázvorem

Užijte si chutě a barvy darů podzimní přírody ve všech možných podobách. Inspirujte se a pusťte se do tvoření i vaření.

  • 1 kg dýňové dužniny
  • 1 kg cukru
  • 75 g kandovaného zázvoru
  • 2 citrony

Dýni zbavte semen, oloupejte a nakrájejte na kostičky o velikosti asi 1 cm, dejte do hrnce, zalijte vodou, aby byla dýně ponořená a vařte asi 20–25 minut doměkka. Poté ji rozšťouchejte, přidejte oloupané citrony pokrájené na čtvrtky, nadrobno nasekaný kandovaný zázvor a cukr a na mírném plameni míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Vařte asi 10 minut nebo déle do zhoustnutí (vyzkoušejte kápnutím na vychlazený talířek). Hotový džem naplňte ještě horký do skleniček a uzavřete.


Další články

3 recepty na skvělé letní osvěžení

3 recepty na skvělé letní osvěžení

Horké počasí si přímo žádá zvýšený pitný režim a pořádné osvěžení. Vyzkoušejte třeba domácí limoncello nebo levandulovou limonádu! Nebo je libo něco ostřejšího? A co třeba vodka s levandulí?

Celý článek