Dýňový džem se zázvorem

Užijte si chutě a barvy darů podzimní přírody ve všech možných podobách. Inspirujte se a pusťte se do tvoření i vaření.

  • 1 kg dýňové dužniny
  • 1 kg cukru
  • 75 g kandovaného zázvoru
  • 2 citrony

Dýni zbavte semen, oloupejte a nakrájejte na kostičky o velikosti asi 1 cm, dejte do hrnce, zalijte vodou, aby byla dýně ponořená a vařte asi 20–25 minut doměkka. Poté ji rozšťouchejte, přidejte oloupané citrony pokrájené na čtvrtky, nadrobno nasekaný kandovaný zázvor a cukr a na mírném plameni míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Vařte asi 10 minut nebo déle do zhoustnutí (vyzkoušejte kápnutím na vychlazený talířek). Hotový džem naplňte ještě horký do skleniček a uzavřete.


Další články

Domek z chalupy po prababičce

Domek z chalupy po prababičce

Milan se rozhodl pro rekonstrukci chalupy po prababičce svépomocí. Ač její větší i menší opravy trvaly řadu let, nikdy svého rozhodnutí nelitoval. Vždy při něm stála jeho Iveta a zkušenosti z opravy domku se zúročily.

Celý článek

Šátek se vzorem kapradí

Šátek se vzorem kapradí

Baví vás vytváření barevných vzorů na textil? Přizvěte si tentokrát na pomoc sluneční paprsky a přírodniny, a vytvořte tak podle našeho návodu unikátní vzory. Přečtěte si, jak na to.

Celý článek