Domácí višňový sirup

Udělejte si ho snadno a rychle z úrody domácích višní. Je výborný k přípravě osvěžující višňové limonády nebo na ochucení zmrzlinových dezertů.

  • 2 kg vyzrálých višní
  • 2 kg cukru
  • 20 g kyseliny citronové

 

Zralé višně dejte do hrnce či jiné vhodné nádoby a rozmačkejte je. Nechte je přes noc odležet, aby pustily co nejvíce šťávy. Druhý den je přeseďte přes plátno a důkladně vymačkejte. Získanou šťávu zahřejte, smíchejte s cukrem a kyselinou citronovou a nechte krátce přejít varem. Vzniklou pěnu odstraňte. Ještě horký sirup naplňte do čistě vymytých lahví. Pevně uzavřete, položte a nechte vychladnout.

 


Text: red; foto: Shutterstock

Další články

Begonie do truhlíku, záhonu i na terasu

Begonie do truhlíku, záhonu i na terasu

Můžete si s nimi vyzdobit květinové záhony na zahradě, terasu či balkon zkrášlí begonie v truhlících a doma v bytě vás potěší krásné květy pokojovek. Podívejte se, z jakých druhů můžete vybírat.

Celý článek