Dobrá vydatná kaše

Je výborná jako sytá snídaně, která vám dodá energii na celé dopoledne, nebo jako výživná svačina po dlouhé procházce. Zahřeje a potěší všechny milovníky sladkých jídel.

Jáhlová kaše se sušeným ovocem

  • 20 lžic jáhel
  • 800 ml mléka
  • špetka soli
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 lžíce medu
  • 1 lžička skořice
  • 4 lžíce másla
  • sušené švestky
  • sušené meruňky
  • rozinky

Jáhly spařte horkou vodou a vložte je do hrnce. Zalijte mlékem, přidejte sůl, vanilkový cukr a vařte doměkka. Kaši dolévejte podle potřeby mlékem. Ochuťte medem, skořicí a máslem. Podávejte s rozinkami, sušenými meruňkami a švestkami.

 

 

foto: Shutterstock

Kokosový rýžový puding s jablky

  • 1 a 1/2 šálku kulaté rýže
  • 3 a 1/2 šálku mléka
  • 1 a 1/2 šálku kokosového mléka
  • 3/4 šálku cukru
  • 4 lžíce strouhaného kokosu
  • 1/4 lžičky skořice
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/2 šálku smetany na vaření

Na jablka:

  • 2 velká jablka
  • 1/2 šálku hnědého cukru
  • 4 lžíce másla

Do pánve nalijte mléko a kokosové mléko, přidejte cukr, míchejte a zahřejte k varu. Přidejte rýži, snižte teplotu a nechte za občasného míchání vařit 18–20 minut, dokud není rýže měkká. Poté vmíchejte kokos, skořici a sůl a dejte stranou. V jiné pánvi rozpusťte máslo a cukr a míchejte, dokud se cukr nerozpustí a směs nezačne bublat. Přidejte jablka nakrájená na měsíčky a na mírném ohni, za stálého míchání, nechte jablka v karamelu podusit, dokud nezměknou. Před podáváním vmíchejte do rýžové směsi smetanu. Pudink a jablka střídavě navrstvěte do misek a každou porci polijte karamelem.

 

 

foto: Shutterstock

Ovesná kaše s medem a hruškami

  • 6 vrchovatých lžic ovesných vloček
  • 500 ml mléka
  • med podle chuti
  • hrušky
  • mletá skořice

Ovesné vločky dejte do misky, zalijte mlékem a nechte je přes noc v lednici nasáknout. Ráno kaši vařte asi 10 minut na mírném ohni. Podle chuti ji oslaďte medem a posypte mletou skořicí. Podávejte s čerstvým ovocem, například hruškami.

 


Text: red; foto: Shutterstock

Další články

Byliny pro péči o ústní dutinu

Byliny pro péči o ústní dutinu

Citlivé nebo zanícené dásně, afty či jiné bolestivé problémy v ústech dovedou nepříjemně potrápit. K jejich léčbě se osvědčila přírodní cesta. Které bylinky vám mohou pomoct?

Celý článek

Rozkvetlá sakura

Rozkvetlá sakura

Baví vás práce s papírem? Z růžového krepového papíru si můžete celkem snadno vyrobit rozkvetlou větvičku sakury a přenést si tak domů něžnou jarní atmosféru.

Celý článek

Svíčka jako dekorace

Svíčka jako dekorace

Můžete je použít jako originální, vlastnoručně vyrobený dárek, nebo si s nimi zkrášlit vlastní interiér. Vytvořte si dekorativní svíčky zdobené sušenými květinami.

Celý článek

Renovovaný srdíčkový závěs

Renovovaný srdíčkový závěs

Některé starší dekorace se časem okoukají, tak proč jim nedat nový vzhled? Zrenovujte je s námi pomocí ubrousků, akrylových barev a plastických motivů. Podívejte se, jak na to.

Celý článek

Přečtěte si

Podlahy se vzhledem dřeva

Podlahy se vzhledem dřeva

www.chatar-chalupar.cz

Kvalitní podlaha je základ každého interiéru, kritéria jejího výběru má ale každý trochu odlišná. Zatímco někdo vychází z objektivních požadavků na odolnost povrchu, jiný dává přednost svým pocitům.

ZAHRADNÍ kuchyně vašich snů

ZAHRADNÍ kuchyně vašich snů

www.floranazahrade.cz

Už delší čas toužíte po letním vaření ve speciálním zahradním domku, honí se vám hlavou spousta otázek, ale na konzultaci s architektem ještě nedošlo? Nevadí, vyzpovídali jsme zkušeného odborníka za vás.