foto: Shutterstock

Dobrá vydatná kaše

Je výborná jako sytá snídaně, která vám dodá energii na celé dopoledne, nebo jako výživná svačina po dlouhé procházce. Zahřeje a potěší všechny milovníky sladkých jídel.

Jáhlová kaše se sušeným ovocem

  • 20 lžic jáhel
  • 800 ml mléka
  • špetka soli
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 lžíce medu
  • 1 lžička skořice
  • 4 lžíce másla
  • sušené švestky
  • sušené meruňky
  • rozinky

Jáhly spařte horkou vodou a vložte je do hrnce. Zalijte mlékem, přidejte sůl, vanilkový cukr a vařte doměkka. Kaši dolévejte podle potřeby mlékem. Ochuťte medem, skořicí a máslem. Podávejte s rozinkami, sušenými meruňkami a švestkami.

 

 

foto: Shutterstock

Kokosový rýžový puding s jablky

  • 1 a 1/2 šálku kulaté rýže
  • 3 a 1/2 šálku mléka
  • 1 a 1/2 šálku kokosového mléka
  • 3/4 šálku cukru
  • 4 lžíce strouhaného kokosu
  • 1/4 lžičky skořice
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/2 šálku smetany na vaření

Na jablka:

  • 2 velká jablka
  • 1/2 šálku hnědého cukru
  • 4 lžíce másla

Do pánve nalijte mléko a kokosové mléko, přidejte cukr, míchejte a zahřejte k varu. Přidejte rýži, snižte teplotu a nechte za občasného míchání vařit 18–20 minut, dokud není rýže měkká. Poté vmíchejte kokos, skořici a sůl a dejte stranou. V jiné pánvi rozpusťte máslo a cukr a míchejte, dokud se cukr nerozpustí a směs nezačne bublat. Přidejte jablka nakrájená na měsíčky a na mírném ohni, za stálého míchání, nechte jablka v karamelu podusit, dokud nezměknou. Před podáváním vmíchejte do rýžové směsi smetanu. Pudink a jablka střídavě navrstvěte do misek a každou porci polijte karamelem.

 

 

foto: Shutterstock

Ovesná kaše s medem a hruškami

  • 6 vrchovatých lžic ovesných vloček
  • 500 ml mléka
  • med podle chuti
  • hrušky
  • mletá skořice

Ovesné vločky dejte do misky, zalijte mlékem a nechte je přes noc v lednici nasáknout. Ráno kaši vařte asi 10 minut na mírném ohni. Podle chuti ji oslaďte medem a posypte mletou skořicí. Podávejte s čerstvým ovocem, například hruškami.

 


Text: red; foto: Shutterstock

Další články

Tajemství rajské chuti

Tajemství rajské chuti

Rajčata jsou zdravá a výborně chutnají – zvláště ta z vlastní zahrady. Přečtěte si, jak je správně pěstovat, abyste z jediné rostliny sklidili celý košík plodů.

Celý článek

3 tipy pro DIY venkovní posezení

3 tipy pro DIY venkovní posezení

Venkovní sezóna je v plném proudu a nabízí možnost posezení na zahradě či terase. Nemusíte ale utratit spoustu peněz za nový zahradní nábytek. Připravili jsme pro vás tipy, jak si ho levně a svépomocí vyrobit nebo zrenovovat a dopřát si příjemné chvíle relaxace.

Celý článek