Chladivé nanuky plné vitaminů
Malinové nanuky s tvarohem
Doba přípravy: 20 minut + 4 hod mražení Počet porcí: 6
- 250 g polotučného tvarohu
- 100 ml smetany na vaření
- 50 g cukru
- 500 g čerstvých malin
- 250 ml vody
- hrst čerstvé máty
- formičky na nanuky nebo kelímky od jogurtů
Tvaroh, smetanu a cukr dejte do mísy a vyšlehejte. Maliny povařte asi 10 minut ve 250 ml vody s hrstí čerstvých mátových lístků a poté propasírujte přes sítko. Malinové pyré nechte vychladnout a pak ho postupně zašlehejte do tvarohové směsi. Když je směs dokonale promíchaná, naplňte ji do předem vypláchnutých formiček na nanuky, nebo do kelímků od jogurtu, do kterých pak zapíchnete nanukový klacík. Dejte do mrazáku a nechte asi 4–6 hodin mrazit. Pak je můžete vyjmout z forem a podávat.
Dvoubarevné nanuky s jahodami
Doba přípravy: 20 minut + 4 hod mražení Počet porcí: 10
- 450 g řeckého jogurtu
- 450 g jahod
- 6 lžic medu
Rybízovo-mátové nanuky
Doba přípravy: 30 minut + 4 hod mražení Počet porcí: 6
- 750 g čerstvého rybízu
- 250 g cukru
- hrst mátových lístků
Opraný rybíz odstopkujte, dejte do hrnce s trochou vody, přidejte cukr a mátové lístky, zahřejte a nechte přejít varem. Pak odstavte a nechte vychladnout. Studenou směs rozmixujte a propasírujte přes síto. Naplňte do formiček na nanuky a dejte na 4–6 hodin (nebo přes noc) do mrazáku ztuhnout.