Advent na balkoně

Vyzdobte si slavnostně i terasu nebo balkon. Použijte při tom nerozbitné přírodní dekorace výraznějších barev – tak bude vidět výzdoba už z dálky.


Rychle a jednoduše

Nemáte na výzdobu moc času? I rychle vytvořené aranžmá může vypadat velmi dobře. Do staré lísky nasypte nasbírané šišky, přidejte pár ozdob a nezapomeňte na silnou svíčku. Zásady podobného řešení jsou jednoduché – nesmí být vidět dno, líska musí být čistá a barevné doplňky by měly být v jediné barvě.


Na okno

Z půlených špalíčků můžete vytvořit krásný zimní truhlík – stačí, když jimi polepíte ten běžný plastový. Vedle tradičního chvojí a malých napíchaných jablíček si všimněte i vysoké dominantní větvičky, kterou vyrobíte z plátků březové kůry a pevnějšího prutu. Pak už stačí jen plechová lucernička a zimní nálada je tu.


Elegantní

Koupenou jednoduchou drátěnou hvězdu vylepšete proužky kůry a barevnými plody. Drátěná kostra nemusí být zakrytá, naopak lépe vypadá, když jsou vidět oba materiály – kůra i kov. Protože hotová hvězda vypadá dost subtilně, je lepší ji zavěsit do prostoru než ji dávat třeba na dveře.


Pro děti

Rádi tvoříte s dětmi? Drobné sněhuláčky na zapíchnutí do truhlíku či do květináče zvládnou i ti nejmenší. Je na vaší volbě, jestli budou typický základ tvořit polystyrenové koule, smotaná vlna nebo nadýchaná vata. Dejte si práci a sněhuláčky pěkně „usaďte“ do květináče s nastříhaným chvojím a drobnými červenými plody. Také květináč může být ozdobený ve vánočních barvách.

 


Text: red; foto: Pleasure Photo

Další články

Je vaše zahrada bezpečná pro psy?

Je vaše zahrada bezpečná pro psy?

Zahrada je pro každého psa skvělým prostorem, kde se může proběhnout a provádět další zábavné aktivity. Jste si ale jistí, že je vaše zahrada pro něj bezpečná? Přečtěte si, na co dát pozor.

Celý článek

Domek z chalupy po prababičce

Domek z chalupy po prababičce

Milan se rozhodl pro rekonstrukci chalupy po prababičce svépomocí. Ač její větší i menší opravy trvaly řadu let, nikdy svého rozhodnutí nelitoval. Vždy při něm stála jeho Iveta a zkušenosti z opravy domku se zúročily.

Celý článek