Jakou hračku vybrat psovi?

Vánoce se blíží a jistě už přemýšlíte, čím obdarovat svého psího kamaráda. Život by měl být plný zábavy a lásky. A k zábavě rozhodně patří hračky, které vašeho psa potěší.

Pokud je váš pes vášnivý aportér, rád běhá za míčky a nosí vám je, pak bude rád za každou hračku, kterou bude moci využít tímto způsobem. Pokud si ovšem hraje s hračkou jen v případě, že ji držíte v ruce, pak nepohrdne jakýmkoli přetahovadlem. Roli u správného výběru hraje i materiál. Některé materiály mohou být nepříjemné do tlamy a také by mohly poškodit zuby psa.

Jestli je váš pes spíš samotář a raději si hračku odnese a věnuje se jí v soukromí, pak zvolte různé interaktivní hračky, například míčky, do kterých schováte pamlsky. Nezapomeňte ani na kategorii hraček pískacích, někteří psi totiž rádi žvýkají hračky. Žvýkání má zároveň i velmi uklidňující efekt a je pro psy příjemné. Pískací hračky svými zvuky přímo vyzývají psa k opětovnému žvýkání, protože samotný zvuk je pro hodně psů zábavný.


Text: red; foto: Shutterstock a archiv

Další články

Knihařství Oujeských: Používáme i sto let staré stroje

Knihařství Oujeských: Používáme i sto let staré stroje

„Tradiční řemeslo s novými nápady. Přijeďte za námi do Sýpky.“ Dvě věty, které na vás bliknou, když prohlížíte webové stránky Knihařství a písařství Oujeských. Bratři Marek a Ladislav navázali na skoro 90 let starou rodinnou tradici a spolu se svými rodinami provozují, obklopeni starými stroji po dědovi, řemeslo dál. Navštívit je můžete v Kontribučenské sýpce v Boskovicích na Blanensku.

Celý článek

Základy výživy plazů: Co musíte vědět o krmivu pro plazy? Není to s ním tak jednoduché

Základy výživy plazů: Co musíte vědět o krmivu pro plazy? Není to s ním tak jednoduché

Jak co nejlépe krmit vašeho plaza? Před zodpovězením této otázky se musíme vrátit o krok zpět, a to do učebnice biologie. Plazi, kam spadají hadi, chameleoni, želvy, agamy, ještěrky a další tvorové, které rádi chováme doma jako mazlíčky, se dělí na býložravce, hmyzožravce, masožravce a všežravce. Poměrně široké rozpětí, že ano? V této chvíli vám to má poskytnout informaci o tom, že při výběru krmiva pro vašeho mazlíčka si budete muset být jistí, do které z těchto kategorií spadá. Více si přečtete v článku. Celý článek