Stromeček netradičně

Bez živého smrčku, jedličky či borovice s barevnými kouličkami a voňavými perníčky si Vánoce už ani neumíme představit. Přesto může být náš stromek docela jiný.

Někdy se stane, že nákup živého stromečku nevyjde podle našich představ. Přestože jej máme zamluvený u známých přímo z jejich lesa, dostaneme asymetricky rostlé koště se slabými větvemi, které neunesou jedinou ozdobu ze skla. Co teď? Vytáhnout z krabice umělý? Taky je to možné… Nabízíme další alternativy.

 

Stromeček z papíru

Zajímavou možností je stromeček z papírové lepenky,. Sice nevoní, ale postavený je během pár minut. Jeho „větve“ se dají zdobit samolepkami, které koupíte spolu se stromečkem. K nim můžete přidat i další ze své sbírky nalepovacích králíčků, kočiček nebo třeba upírů. Pokud žádné pěkné samolepky nevlastníte, seženete je v každém papírnictví.

Stromeček se dá přikrášlit i vlastnoručně udělanými ozdobami z barevného papíru. Nic to není, vystříhnout nůžkami sněhovou vločku se v první třídě učil snad úplně každý.
V případě nouze se dá vyrobit tímto způsobem celý stromek. Jeho velikost bude limitovaná pouze velikostí zeleného papíru, z něhož jej vystříhneme. Podlepený tužším kartonem nebo aspoň čtvrtkou a pověšený na stěně u stolu může směle zaskočit za pravý smrček.

 

Kov a drát

Komorní Vánoce, strávené ve dvou, se dají „ošidit“ i symbolickým stromkem z kovu či drátu, který se dá pověsit na zeď. Hezké výrobky sežene například v obchodě Bella Rose, kde se dají objevit i další nápadité dekorace do interiéru i zahrady.

 

Není nad živý stromeček

Všichni se ale shodneme, že nad živý stromeček není! K pravým vánočním svátkům vůně jehličí patří stejně jako vůně skořice a vanilky.

A tak ten, komu je uříznutého stromečku líto, si dává do vázy alespoň pár borových větví. Anebo si speciálně za tímto účelem pěstuje malý stromek ve velkém květináči a postupně ho přivyká na přechod ze zahrady do teplejšího klimatu v pokoji a zase zpět. Takový stromeček nám pak může dělat společnost několik let.

 

www.ikea.cz, www.bellarose.cz, www.bz-uk.cz

 

 


TEXT: MARTINA LŽIČAŘOVÁ FOTO: IKEA, BELLA ROSE, PETR ŽIVNÝ, PAVEL VESELÝ

Další články

Je vaše zahrada bezpečná pro psy?

Je vaše zahrada bezpečná pro psy?

Zahrada je pro každého psa skvělým prostorem, kde se může proběhnout a provádět další zábavné aktivity. Jste si ale jistí, že je vaše zahrada pro něj bezpečná? Přečtěte si, na co dát pozor.

Celý článek