Marinované houby s česnekem

Houby v pikantním sladkokyselém nálevu patří k oblíbeným delikatesám. Můžete si je zavařit, nebo si je připravte marinované k okamžité konzumaci.

  • 500 g pevných čerstvých hub
  • 6 stroužků česneku
  • sůl

Na nálev:

  • 1 litr vody
  • 1 bobkový list
  • 5 kuliček pepře
  • 80 ml octa
  • 1,5 lžičky soli
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce olivového oleje

 

Houby očistěte a otřete vlhkým hadříkem Poté je povařte 5 minut ve vroucí, mírně osolené vodě. Uvařené houby sceďte. Připravte si nálev: 1 litr vody přiveďte k varu s bobkovým listem a celým pepřem. Vařte asi 3 minuty a poté sundejte z plamene. Přidejte ocet, olivový olej a sůl. 7. Houby dejte do větší sklenice. Přidejte k nim lehce podrcené stroužky česneku. Zalijte je horkým nálevem, přikryjte a nechte vychladnout. Po 12 hodinách jsou marinované houby hotové.


Další články

Je vaše zahrada bezpečná pro psy?

Je vaše zahrada bezpečná pro psy?

Zahrada je pro každého psa skvělým prostorem, kde se může proběhnout a provádět další zábavné aktivity. Jste si ale jistí, že je vaše zahrada pro něj bezpečná? Přečtěte si, na co dát pozor.

Celý článek