öęp

Osvěžující chuť ovoce

Uchovejte si svěží jahodovou chuť plnou slunce na zimu. Připravte si džem či topping, na kterých si později určitě rádi pochutnáte.


Jahodový topping z růžového vína

  • 650 g jahod (nakrájených na malé kousky)
  • 200 ml růžového vína
  • 1 balení Želírovacího cukru Extra 2:1 Dr. Oetker

Ve velkém hrnci dobře promícháme jahody s vínem a přidáme želírovací cukr. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut. Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

TIPY:
Lze připravit také ze zmrazených jahod (před zpracováním nutno rozmrazit).
Výborně chutná s Panna Cottou Dr. Oetker.

 

 

öęp

Jahodovo-pomerančový džem

  • 600 g umytých a očištěných jahod
  • 400 ml 100% pomerančové šťávy
  • 1 balíček Želírovacího cukru Extra 2:1 Dr. Oetker
Jahody rozmačkáme v hrnci a smícháme je s pomerančovou šťávou a želírovacím cukrem. Směs přivedeme za stálého míchání do varu a minimálně 5 minut povaříme. Na talířek kápneme 1–2 lžičky právě svařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme ještě 2 zarovnané lžičky Kyseliny citronové Dr. Oetker. Případnou pěnu odebereme a ihned plníme až po okraj do připravených sklenic. Sklenice uzavřeme víčky, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

 


Text: red; foto: Dr. Oetker

Další články

Domek z chalupy po prababičce

Domek z chalupy po prababičce

Milan se rozhodl pro rekonstrukci chalupy po prababičce svépomocí. Ač její větší i menší opravy trvaly řadu let, nikdy svého rozhodnutí nelitoval. Vždy při něm stála jeho Iveta a zkušenosti z opravy domku se zúročily.

Celý článek