Svěží svačinka

Pomazánky jsou rychle hotové a můžete je využít pro přípravu snídaně, svačiny nebo lehké večeře. Přidejte si do nich jarní bylinky nebo zeleninu a dodejte tělu potřebné vitaminy.

Ředkvičková pomazánka

Doba přípravy: 15 minut Počet porcí: 6

  • 1 svazek ředkviček
  • 2 jarní cibulky
  • 250 g měkkého tvarohu
  • sůl, pepř
  • čerstvé bylinky (petrželka, pažitka apod.)
  • ředkvičky a salátové listy k podávání

 

1 Ředkvičky umyjte a nastrouhejte najemno. Dobře je vymačkejte a puštěnou vodu slijte. Umytou jarní cibulku najemno nasekejte a přidejte k ředkvičkám. Dobře promíchejte a vmíchejte tvaroh.

2 Podle chuti osolte, opepřete a přidejte do pomazánky nasekané čerstvé bylinky. Podávejte na celozrnném pečivu a ozdobte kolečky čerstvých ředkviček a listy salátu.

 

 

 

Česneková pomazánka se sýrem

Doba přípravy: 15 minut Počet porcí: 6

  • 250 g tvarohu
  • 150 g polotvrdého sýra
  • 5 stroužků česneku
  • 1 lžíce majonézy
  • sůl, pepř
  • petrželka

 

1 Tvaroh smíchejte s nastrouhaným sýrem, přidejte prolisovaný česnek, majonézu, podle chuti osolte a opepřete.

2 Promíchejte a mažte na čerstvé pečivo. Před podáváním posypte nasekanou petrželkou.

 

 

 

Jemná pažitková pomazánka

Doba přípravy: 10 minut Počet porcí: 6

  • 250 g čerstvého krémového sýra
  • 3 lžíce bílého jogurtu nebo zakysané smetany
  • najemno nasekaná pažitka
  • sůl, pepř

1 Čerstvý krémový sýr prošlehejte s hustým bílým jogurtem nebo zakysanou smetanou. Omytou pažitku nadrobno nasekejte a vmíchejte do sýrové směsi.

2 Podle chuti pomazánku osolte a opepřete a podávejte na čerstvém pečivu.

 


Foto: Shutterstock

Další články

Sladký zelený hrášek

Sladký zelený hrášek

Mladý zelený hrášek obsahuje spoustu vitaminů a stopových prvků. Navíc je velmi chutný a má krásnou barvu, díky které získá vaše menu tu správnou jarní atmosféru!

Celý článek

Oslaďte si život!

Oslaďte si život!

Zlepšete si náladu domácím dezertem jako od babičky. Co třeba tradiční věnečky z odpalovaného těsta s čerstvými jahodami nebo svěží citronový koláč s krémovou náplní?

Celý článek

Tvarohové mlsání

Tvarohové mlsání

Tvaroh je výborný čerstvý, ochucený trochou cukru a ovoce, ale můžete ho přidat i do těsta. Pochutnejte si na lahodném ovocném dezertu nebo na lehounkých tvarohových knedlíčcích.

Celý článek

Přečtěte si

Podlahy se vzhledem dřeva

Podlahy se vzhledem dřeva

www.chatar-chalupar.cz

Kvalitní podlaha je základ každého interiéru, kritéria jejího výběru má ale každý trochu odlišná. Zatímco někdo vychází z objektivních požadavků na odolnost povrchu, jiný dává přednost svým pocitům.

ZAHRADNÍ kuchyně vašich snů

ZAHRADNÍ kuchyně vašich snů

www.floranazahrade.cz

Už delší čas toužíte po letním vaření ve speciálním zahradním domku, honí se vám hlavou spousta otázek, ale na konzultaci s architektem ještě nedošlo? Nevadí, vyzpovídali jsme zkušeného odborníka za vás.