Šťavnatá zelenina

Lahodné zeleninové šťávy vás osvěží a povzbudí vaše tělo. Dopřejte si je každý den a nemoci se vám budou vyhýbat obloukem. Zeleninu můžete kombinovat i s ovocem.

Špenátové smoothie

Doba přípravy: 10 minut Počet porcí: 2

  • 3 hrsti čerstvého listového špenátu
  • 1/2 hlávky římského salátu
  • 1 zelené jablko
  • 1 hruška
  • 1 banán
  • kousek čerstvého zázvoru
  • malá snítka listové petržele
  • 350 ml vody
  • šťáva z 1/2 citronu

 

1 Do mixéru vložte natrhaný salát a špenát a přilijte vodu. Umixujte dohladka na nízké otáčky. Přidejte celer, pokrájené jablko a hrušku a zapněte na vysoké otáčky.

2 Dodejte petržel a banán a na úplný závěr přilijte citronovou šťávu a jen lehce domixujte. Podávejte čerstvé.

 

 

 

Brokolicové smoothie

Doba přípravy: 10 minut Počet porcí: 2

  • 200 g čerstvé brokolice
  • 200 ml vody
  • 2 zelená jablka
  • 2 lžíce medu
  • 4 lžíce citronové šťávy

 

1 Omyjte brokolici a jablko a nakrájejte je na malé kousky. Dejte vše do mixéru, přilijte vodu a citronovou šťávu.
2 Směs dobře rozmixujte. Přidejte med podle chuti.

 

 

 

Mrkvové smoothie

Doba přípravy: 10 minut Počet porcí: 2

  • 4 mrkve
  • 2 jablka
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 250 ml vody

 

1 Mrkev i jablka oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Společně se šťávou z citronu a vodou je vložte do mixéru a rozmixujte do hladka. Pijte čerstvé.

 


Foto: Shutterstock

Další články

Tradiční recepty s uzeným

Tradiční recepty s uzeným

Kvalitní uzené maso nebo dobře vyuzená klobáska domácí kvality patří k oblíbeným pochoutkám ve všech středoevropských kuchyních. Vyzkoušejte naše osvědčené recepty.

Celý článek

Dózy pro radost

Dózy pro radost

Na jejich výrobu můžete zužitkovat nejrůznější plechovky a staré korkové prostírání. Decentní nápis se vzkazem pro vaši polovičku jim dodá jedinečné kouzlo.

Celý článek

Posaďte se ke stolu

Posaďte se ke stolu

K jídelnímu stolu neusedáme jen v době snídaně či oběda, a proto je důležité, aby se nám dobře a pohodlně sedělo. Jaký sedací nábytek ke stolu zvolit?

Celý článek

Jahodové dortíky

Jahodové dortíky

Vychutnejte si klidné zimní večery a dopřejte si čas na vymýšlení drobností, kterými můžete udělat radost svým milovaným…


Na těsto:

  • 250 g polohrubé mouky
  • 150 g moučkového cukru
  • špetka soli
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • 2 vejce
  • 100 ml mléka
  • 100 ml oleje
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Na krém:

  • 400 g jahod
  • 1 balíček jahodového pudinku
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 150 g másla
  • 150 g moučkového cukru

V jedné misce smíchejte všechny sypké suroviny na těsto, ve druhé mokré a potom postupně vmíchejte suchou část do mokré. Těstem naplňte papírové košíčky do 2/3 jejich objemu. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut. Upečené dortíky nechte vychladnout. Jahody rozmixujte a propasírujte přes síto. Odměřte si šťávu a do 500 ml ji dolijte vodou. Přidejte jahodový prášek a uvařte hustý pudink. Odstavte ho a přikryjte, aby se na povrchu nevytvořil škraloup. Máslo utřete s moučkovým cukrem do pěny. Když je pudink vychladlý, opatrně ho po částech vmíchejte do máslové pěny. Vyšlehejte na hladký jahodový krém, který pak pomocí cukrářského sáčku navrstvíte na vychladlé dortíky. Na závěr každý dortík ozdobte plátkem nebo čtvrtkou jahody.

Přečtěte si

Dům postavený z příběhů

Dům postavený z příběhů

www.chatar-chalupar.cz

Renata Bernardi pořádá už několik let hojně navštěvované semináře o tvorbě přirozeného, harmonického a účelného bydlení. Můžete jí věřit, vše má vyzkoušeno doslova na vlastní kůži.

Nádobí na indukci

Nádobí na indukci

www.peknebydleni.cz

Pokud jste ještě nikdy nevařili v kvalitním nádobí, s indukční varnou deskou máte jedinečnou příležitost ke změně – pořiďte si nové vhodné hrnce a pánve, které vám zajistí dokonalý výsledek.