Recept na vláčnou briošku

Recept na vláčnou briošku

Posílám vám recept na úžasnou vláčnou briošku. Suroviny na briošku míchám v domácí pekárně. Používám: 2 vejce, 160 ml mléka, 1 polévkovou lžíci koňaku, rumu nebo vanilkového extraktu (vanilkový lusk ve vodce), 500 g polohrubé mouky, 2 kávové lžičky instantního droždí, 80 g cukru, 1,5 kávové lžičky soli, 100 g másla. Všechny suroviny jsou pokojové teploty. Po uhnětení je dobré nechat těsto kynout, až zdvojnásobí svůj objem. Briošku pletu ze čtyř pramenů, potřu rozšlehaným vejcem se špetkou soli a opět nechám kynout cca 1 hodinu. Posypu bílým cukrovým zdobením a peču v předehřáté troubě na 170 stupňů zhruba 25 minut. Všem moc chutná.
Irena Vařeková

Chcete napsat redakci Rozmarýny nebo se pochlubit svými výtvory?

Pošlete nám své fotografie. Vaše příspěvky mohou být uveřejněny, proto nezapomeňte potvrdit svůj souhlas se zveřejněním a uvést správný tvar vašeho jména.

Vánoční ozdoby z korálků

Vánoční ozdoby z korálků

Dobrý den, milá redakce i čtenáři. Pokaždé, když mi dojde váš časopis, který mám předplacený, jsem překvapená, kolik nápadů a inspirací nabízí. Chtěla bych také přispět svou troškou do mlýna a posílám malou ukázku svých výrobků.

Celý článek

Háčkování z provázku

Háčkování z provázku

Dobrý den, vaše Rozmarýna číslo11/2022 mě zase vrátila k háčkování. Váš nápad háčkovat z hnědého provázku je úžasný.

Celý článek

Dobré nápady

Dobré nápady

Dobrý den, v příloze zasílám fotky svého tvoření.

Celý článek

Paličkované brože

Paličkované brože

Dobrý den, milí tvořící v redakci. Velmi ráda prohlížím časopis a hodně se z něj inspiruji. Ráda do něj přispěji svými nápady a třeba tím někoho dalšího potěším.

Celý článek