
Pochutnejte si na zvěřině
Divoká kachna na pivě
- 1 divoká kachna
- 100 g anglické slaniny
- 250 ml světlého piva
- 1 cibule
- směs provensálského koření
- sůl
Do pekáče vložte na proužky nakrájenou anglickou slaninu a cibuli na měsíčky. Přidejte očištěnou kachnu naporcovanou na 8 dílů, osolte, okořeňte bylinkami, podlijte troškou piva a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C. Při pečení kachnu podlévejte pivem. Podávejte s restovanými brambory nebo s bramborovými knedlíky a zelím.

Srnčí ragú
- 600 g předního srnčího
- 50 g slaniny
- 2 mrkve
- 1 stroužek česneku
- 1 cibule
- 2 lžíce sádla
- 2 lžíce rajského protlaku
- 150 ml červeného vína
- divoké koření (bobkový list, nové koření, pepř)
- čerstvé brusinky
- jalovec
- tymián
- sůl, pepř
Na sádle zpěňte nasekanou cibuli s kostičkami slaniny, přidejte nakrájenou mrkev, prolisovaný česnek a vše chvíli restujte. Do základu přidejte na menší kostky nakrájené maso, protlak, zamíchejte, orestujte, a nakonec přidejte brusinky a divoké koření, osolte a přilijte víno. Podle potřeby jemně podlijte horkou vodou a duste 90 minut, až maso změkne. Během vaření podle potřeby podlévejte vodou. Hotové ragú dochuťte mletým pepřem a solí, povařením ještě zredukujte šťávu a můžete servírovat. Podávejte například se šťouchanými brambory nebo bramborovou kaší.