![](https://www.casopis-rozmaryna.cz/wp-content/uploads/2018/06/shutterstock_564548251-740x925.jpg)
Palačinky naslano
![](/wp-content/uploads/2018/06/Image000-11-740x1110.jpg)
Základní těsto na palačinky
Budete potřebovat
- 350 g hladké mouky
- 300 ml polotučného mléka
- 300 ml vody
- 3 vejce
- 1 špetku soli
- přepuštěné máslo na smažení
Všechny ingredience dejte do mísy a důkladně promíchejte, až vznikne řidší těsto. Nechte ho 30 minut odstát a poté na dobře rozehřáté pánvi (se silným dnem) potřené přepuštěným máslem smažte tenké palačinky.
![](/wp-content/uploads/2018/06/Image002-11-740x1111.jpg)
Palačinky se špenátem a houbami
![](/wp-content/uploads/2018/06/Image002-11-740x1111.jpg)
Budete potřebovat
- 12 čerstvě usmažených palačinek
- 500 g pevnějších hub (například žampionů, lišek nebo hříbků)
- 3 lžíce olivového oleje
- 50 g plocholisté petržele
- hrst čerstvého tymiánu
- 1 stroužek česneku
- sůl
- pepř
- 300 g čerstvého špenátu
- 150 g čerstvého sýra (například Lučiny)
- 500 g nastrouhané mozzarelly
Připravte si 12 palačinek. Troubu předehřejte na 175 °C. Houby očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Olej rozpalte na pánvi a houby na něm asi 10 minut opékejte. Přidejte nasekanou petržel, tymián, prolisovaný česnek, podle chuti osolte a opepřete a krátce, asi jednu minutu, ještě opékejte. Poté stáhněte plamen na polovinu, přidejte špenát a dvě minuty duste. Nakonec vmíchejte čerstvý sýr. Každou palačinku potřete náplní, posypte mozzarellou, sbalte a naskládejte do pekáčku. V předehřáté troubě nechte 15 minut prohřát. Podávejte teplé.
![](/wp-content/uploads/2018/06/Image001-11-740x925.jpg)
Palačinky se špenátem a ricottou
![](/wp-content/uploads/2018/06/Image001-11-740x925.jpg)
Budete potřebovat
- 12 palačinek
- 600 g čerstvého špenátu
- 20 g másla
- 250 g sýra ricotta
- 120 g mascarpone
- 80 g parmazánu
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř