Kornout na řezanou kytičku

Chystáte se na návštěvu a chcete donesenou květinu pěkně zabalit? Udělejte si s námi dárkový kornout, ve kterém bude ještě krásnější.

Co budete potřebovat:

  • Čtvrtku tvrdého papíru
  • obyčejnou tužku
  • pravítko
  • nůžky
  • ubrousky s potiskem
  • lepidlo
  • štětec na roztírání lepidla
  • šídlo nebo silnou jehlu/jehlici na provrtání dírky
  • přírodní motouzek nebo mašličku

 

Postup

 


Ze čtvrtky papíru vyrobte čtverec. Dejte pozor, aby všechny strany měly stejný rozměr.

 


Vyberte si ubrousek buď podle barvy, nebo podle druhu květiny, kterou chcete zabalit.

 


Ubrousek „rozložte“ na tři vrstvy a dále pracujte jen s tou nejtenčí svrchní potištěnou vrstvou. Čtvrtku natřete lepidlem. Dbejte na to, aby byly pečlivě přilepeny především okraje. Zbytek ubrousku můžete odstřihnout nebo postup s lepením ubrousku zopakujte i v budoucí vnitřní části kornoutu.

 


Podle velikosti kytičky vyrobte kornout tak, aby spodní strana měla tak velký otvor, aby tudy prošly stonky kytiček, ale kytička nepropadla skrz. Šídlem nebo tlustou jehlou/jehlicí propíchněte dvě dírky skrz rohy čtvrtky tak, abyste tudy mohli vést buď motouzek, nebo mašličku.

 


Uvažte mašličku. Konce motouzku můžete ozdobit korálkem, nebo stačí obyčejný uzlík. Kornoutek je zafixovaný, nemusíte lepit.

 


Pak už jen stačí vložit řezanou kytičku, a můžete vyrazit na návštěvu.

 

 


Realizace, text a foto: Kateřina Ramil

Další články

Bylinky pro zdravé klouby

Bylinky pro zdravé klouby

Trápí vás problémy s klouby? Než začnete hledat vhodné bylinky, které vám mohou pomoci, je třeba znát příčinu potíží. Jiné se hodí k léčbě podvrtnutého kotníku a jiné zpomalí degeneraci kloubů.

Celý článek

Pestrá a zábavná mozaika

Pestrá a zábavná mozaika

Mozaika je starobylá výtvarná technika, která vůbec není tak náročná, jak by se mohlo zdát. Pustit se do ní může opravdu každý, kdo si rád hraje a experimentuje. Přečtěte si, jak na to.

Celý článek

Tajemství rajské chuti

Tajemství rajské chuti

Rajčata jsou zdravá a výborně chutnají – zvláště ta z vlastní zahrady. Přečtěte si, jak je správně pěstovat, abyste z jediné rostliny sklidili celý košík plodů.

Celý článek