Dobroty z grilu

Párty, oslava či zahradní slavnost se neobejde bez grilování. Přemýšlíte, co dobrého svým hostům nabídnout? Připravili jsme pro vás tyto vyzkoušené recepty.


Mini burgery

  • 8 housek na mini burgery
  • 250 g mletého hovězího masa
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžíce kečupu
  • 1 lžíce strouhanky
  • sůl
  • pepř
  • 1/2 lžičky sušených bylinek (majoránky, tymiánu, rozmarýnu apod.)
  • čerstvé salátové listy, rukola nebo polníček
  • 4 malá rajčata
  • plátkový čedar
  • plátky anglické slaniny
  • kečup, majonéza podle chuti

Mleté hovězí maso smíchejte s hořčicí, kečupem, strouhankou a bylinkami. Směs osolte a opepřete podle chuti. Vytvořte z ní mini hamburgery a opečte je na grilu. Plátky slaniny opečte do zlatova. Housky rozřízněte napůl a také je krátce na řezu ogrilujte. Na každou spodní polovinu housky vrstvěte salátové listy, hamburger, plátek čedaru, opečenou slaninu, kolečko rajčete a trochu majonézy nebo kečupu podle chuti. Zaklopte

 

 


Hermelín s brusinkami a ořechy

  • 4 hermelíny
  • 4 lžičky olivového oleje
  • čerstvá bazalka
  • brusinková zavařenina
  • vlašské ořechy
  • čerstvá rukola
  • bagetky k podávání

Hermelíny dejte každý na kus alobalu, zakápněte lžičkou olivového oleje, přidejte pár lístků čerstvé bazalky, zabalte alobal a grilujte sýr na mírně rozehřátém grilu po dobu 6 minut z každé strany. Hotový hermelín podávejte na listech rukoly s brusinkovou zavařeninou, nasekanými ořechy a čerstvou bagetkou.

 

 


Krkovice na pivě a s česnekem

  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 120 ml olivového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 6 kuliček celého pepře
  • 1 lžíce čerstvého rozmarýnu
  • 2 bobkové listy
  • 125 ml světlého piva
  • 200 g vepřové krkovice
  • 1 lžička soli
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu

Na marinádu smíchejte hořčici a olej, přidejte nasekaný česnek, lehce podrcené kuličky pepře, čerstvý rozmarýn a bobkový list. Vše zalijte pivem, promíchejte a do takto připravené marinády ponořte krkovici a nechte odpočívat nejlépe přes noc.
Připravené maso vyjměte z marinády, osušte papírovým ubrouskem, osolte a dejte na rozpálený gril. Na plátek masa položte kousek snítky rozmarýnu. Grilujte z každé strany asi 6 minut podle výšky masa. Sundejte z grilu a před podáváním nechte maso chvíli odpočinout.

 


Text: red; foto: Shutterstock

Další články

Talíř s otisky

Talíř s otisky

Rostliny s výraznější strukturou, například luční trávy nebo divoké koření, můžete využít pro vytvoření jedinečných plastických vzorů. Ozdobte si s nimi třeba dekorativní talíř.

Celý článek

Slaďoučké meruňky

Slaďoučké meruňky

Sametové meruňky nesmí v létě na našem stole chybět. nejlepší jsou samozřejmě čerstvé, ale v koláči chutnají také skvěle. Nebo máte chuť vyzkoušet je pečené, s medem a skořicí?

Celý článek

Přečtěte si

Jak uklízet bez chemie

Jak uklízet bez chemie

www.chatar-chalupar.cz

Vlastní, domácí čisticí prostředky mají dvě základní výhody: ušetří finance a jsou šetrnější k přírodě. Navíc je jejich výroba jednoduchá a většinu potřebných surovin máme běžně doma.

U stylistky v Lisabonu

U stylistky v Lisabonu

www.peknebydleni.cz

Devětadvacetiletá stylistka a influencerka Mafalda Patrício žije v portugalském Lisabonu. Má ráda eklektický styl, ve kterém mají čestné místo i ručně malované kachlíčky.