Dobroty z grilu

Párty, oslava či zahradní slavnost se neobejde bez grilování. Přemýšlíte, co dobrého svým hostům nabídnout? Připravili jsme pro vás tyto vyzkoušené recepty.


Mini burgery

  • 8 housek na mini burgery
  • 250 g mletého hovězího masa
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžíce kečupu
  • 1 lžíce strouhanky
  • sůl
  • pepř
  • 1/2 lžičky sušených bylinek (majoránky, tymiánu, rozmarýnu apod.)
  • čerstvé salátové listy, rukola nebo polníček
  • 4 malá rajčata
  • plátkový čedar
  • plátky anglické slaniny
  • kečup, majonéza podle chuti

Mleté hovězí maso smíchejte s hořčicí, kečupem, strouhankou a bylinkami. Směs osolte a opepřete podle chuti. Vytvořte z ní mini hamburgery a opečte je na grilu. Plátky slaniny opečte do zlatova. Housky rozřízněte napůl a také je krátce na řezu ogrilujte. Na každou spodní polovinu housky vrstvěte salátové listy, hamburger, plátek čedaru, opečenou slaninu, kolečko rajčete a trochu majonézy nebo kečupu podle chuti. Zaklopte

 

 


Hermelín s brusinkami a ořechy

  • 4 hermelíny
  • 4 lžičky olivového oleje
  • čerstvá bazalka
  • brusinková zavařenina
  • vlašské ořechy
  • čerstvá rukola
  • bagetky k podávání

Hermelíny dejte každý na kus alobalu, zakápněte lžičkou olivového oleje, přidejte pár lístků čerstvé bazalky, zabalte alobal a grilujte sýr na mírně rozehřátém grilu po dobu 6 minut z každé strany. Hotový hermelín podávejte na listech rukoly s brusinkovou zavařeninou, nasekanými ořechy a čerstvou bagetkou.

 

 


Krkovice na pivě a s česnekem

  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 120 ml olivového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 6 kuliček celého pepře
  • 1 lžíce čerstvého rozmarýnu
  • 2 bobkové listy
  • 125 ml světlého piva
  • 200 g vepřové krkovice
  • 1 lžička soli
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu

Na marinádu smíchejte hořčici a olej, přidejte nasekaný česnek, lehce podrcené kuličky pepře, čerstvý rozmarýn a bobkový list. Vše zalijte pivem, promíchejte a do takto připravené marinády ponořte krkovici a nechte odpočívat nejlépe přes noc.
Připravené maso vyjměte z marinády, osušte papírovým ubrouskem, osolte a dejte na rozpálený gril. Na plátek masa položte kousek snítky rozmarýnu. Grilujte z každé strany asi 6 minut podle výšky masa. Sundejte z grilu a před podáváním nechte maso chvíli odpočinout.

 


Text: red; foto: Shutterstock

Další články

Domek z chalupy po prababičce

Domek z chalupy po prababičce

Milan se rozhodl pro rekonstrukci chalupy po prababičce svépomocí. Ač její větší i menší opravy trvaly řadu let, nikdy svého rozhodnutí nelitoval. Vždy při něm stála jeho Iveta a zkušenosti z opravy domku se zúročily.

Celý článek

Šátek se vzorem kapradí

Šátek se vzorem kapradí

Baví vás vytváření barevných vzorů na textil? Přizvěte si tentokrát na pomoc sluneční paprsky a přírodniny, a vytvořte tak podle našeho návodu unikátní vzory. Přečtěte si, jak na to.

Celý článek

Něžná krása violek

Něžná krása violek

Když se rozhodnete pěstovat violky, mohou vám zahradu zdobit fialky nebo i macešky. Proč? Oba druhy spojuje český i latinský rodový název violka a Viola. Přečtěte si o nich více.

Celý článek