![](https://www.casopis-rozmaryna.cz/wp-content/uploads/2022/06/shutterstock_645752818.zmenena-velikost.jpg)
foto Shutterstock
Bezová limonáda Socată
Budete potřebovat
- 10–12 velkých květů černého bezu
- 4 l vody
- 500 g medu (nebo cukru)
- šťávu ze 2 citronů
- 1 citron nakrájený na plátky
- pětilitrovou lahev
![](https://www.casopis-rozmaryna.cz/wp-content/uploads/2022/06/shutterstock_1402279874.zmenena-velikost.jpg)
foto Shutterstock
1 Bezové květy důkladně operte v čisté vodě. Do velké pětilitrové sklenice nalijte šťávu ze dvou citronů a rozmíchejte ji s medem. Půjde o snadněji, když přilijete trochu horké vody.
![](https://www.casopis-rozmaryna.cz/wp-content/uploads/2022/06/shutterstock_1402279886.zmenena-velikost.jpg)
foto Shutterstock
2 Vložte do sklenice citron nakrájený na plátky.
![](https://www.casopis-rozmaryna.cz/wp-content/uploads/2022/06/shutterstock_1402235270.zmenena-velikost.jpg)
foto Shutterstock
3 Přidejte oprané bezové květy a zalijte vše vodou.
![](https://www.casopis-rozmaryna.cz/wp-content/uploads/2022/06/shutterstock_1402235273.zmenena-velikost.jpg)
foto Shutterstock
4 Promíchejte, zakryjte sklenici utěrkou, upevněte ji gumičkou a nechte nápoj při pokojové teplotě 3–4 dny fermentovat. Každý den ho několikrát promíchejte. Hotovou limonádu sceďte, slijte do lahví a můžete ji konzumovat. Uchovávejte ji v lednici, kde vydrží až 1 týden.