dav

Věnec zdobený jutovými květy

Výrazné bobule jeřabin lákají k tvoření. Využijte je třeba k výrobě zajímavých jutových květů. Stačí chvilka a snadno si s nimi dozdobíte třeba jednoduchý věneček.

Budete potřebovat

  • základ věnce
  • přírodní jutu
  • nůžky
  • tavnou pistoli
  • jeřabiny
  • podzimní přírodniny

postup

1. Nastříhejte si pruhy juty široké 10 cm a dlouhé 17–20 cm. Potom začněte z prostředku pruhu vytahovat jednotlivá dlouhá vlákna juty. Na obou okrajích nechte tkaninu celou.

 

2. Pruh juty s vytahanými vlákny pak podélně přehněte.

 

3. Nyní rolujte spodní pevnou stranu, místy ji slepujte tavnou pistolí, a vytvářejte tak „květ“. Konec zafixujte lepidlem a dotvarujte do květu.

 

4. Doprostřed květu kápněte lepidlo a vložte malou větvičku s jeřabinami. Hotovými květy a dalšími přírodninami dozdobte korpus věnce.

Tip
S pomocí lepidla můžete ze spodní strany květu připevnit špejli a takto hotové květiny naaranžovat do vázy. Doprostřed jutového květu můžete místo jeřabin použít šípky, krajkové květy, růže z listí a podobně.

 


Realizace, text a foto: Dana Hojgrová – Truhlice, truhlicek.blogspot.cz

Další články

Je vaše zahrada bezpečná pro psy?

Je vaše zahrada bezpečná pro psy?

Zahrada je pro každého psa skvělým prostorem, kde se může proběhnout a provádět další zábavné aktivity. Jste si ale jistí, že je vaše zahrada pro něj bezpečná? Přečtěte si, na co dát pozor.

Celý článek

Domek z chalupy po prababičce

Domek z chalupy po prababičce

Milan se rozhodl pro rekonstrukci chalupy po prababičce svépomocí. Ač její větší i menší opravy trvaly řadu let, nikdy svého rozhodnutí nelitoval. Vždy při něm stála jeho Iveta a zkušenosti z opravy domku se zúročily.

Celý článek