Jednoduchá kapsička

Učíte se šít? Tuhle jednoduchou toaletní kapsičku na nezbytné drobnosti určitě snadno zvládnete. Postupujte podle návodu, který připravili v liberecké dílně D. R. A. K.

Budete potřebovat:

  • 2 druhy pevnější látky (zde květovaná a žlutá)
  • zip
  • nůžky
  • šicí stroj
  • nitě

postup

1. Nastřihněte dva díly taštičky (vzorovaný a žlutý) o velikosti, jakou budete potřebovat. Naše kapsička má rozměry 27 x 20 cm. Pamatujte, že je potřeba přidat 1,5 cm na švy. Délka žlutého dílu odpovídá šířce kapsičky, delší strana vzorovaného dílu je dvojnásobkem kratšího rozměru hotové kapsičky.

2. Na větší vzorovaný díl přišijte z rubové strany zip stejné délky, jako je šířka taštičky. Můžete použít i zip delší a ustřihnout ho na potřebnou délku.

3. Na zip přišijte druhý žlutý díl taštičky.

4. Žlutý díl přeložte přes zip tak, aby ve výsledku zip překrýval, a opět ho k zipu přišijte podle obrázku.

5. Pokud jste zip stříhali, navlékněte na zip jezdce.

6. Nakonec jednotlivé díly z rubové strany sešijte, otočte kapsičku na líc a po obvodu ji prošijte.

 


Text a foto: D. R. A. K. Liberec

Další články

Domek z chalupy po prababičce

Domek z chalupy po prababičce

Milan se rozhodl pro rekonstrukci chalupy po prababičce svépomocí. Ač její větší i menší opravy trvaly řadu let, nikdy svého rozhodnutí nelitoval. Vždy při něm stála jeho Iveta a zkušenosti z opravy domku se zúročily.

Celý článek

Šátek se vzorem kapradí

Šátek se vzorem kapradí

Baví vás vytváření barevných vzorů na textil? Přizvěte si tentokrát na pomoc sluneční paprsky a přírodniny, a vytvořte tak podle našeho návodu unikátní vzory. Přečtěte si, jak na to.

Celý článek