Olejový balzám na vlasy

V chladném počasí se vlasy rychle vysušují a lámou, a je proto vhodné věnovat jim zvýšenou péči. Například v podobě balzámu, který jim dodá pružnost a lesk.

Příprava

Olejový balzám si snadno připravíte i doma. Stačí přiměřené množství oleje (podle délky a hustoty vašich vlasů) mírně zahřát ve vodní lázni a poté aplikovat na vlasovou pokožku a po celé délce vlasů. Pokud máte sklony k maštění vlasů u kořínků, naneste olej jen do délek vlasů a na poškozené konečky. druh oleje zvolte podle typu svých vlasů či požadovaného efektu.

Do olejového balzámu můžete přidat i pár kapek rozmarýnového esenciálního oleje, který pomáhá proti lupům a vypadávání vlasů.

Vhodné druhy olejů

Avokádový olej: Je plný vitaminů a významných regeneračních složek. Vyniká hydratačními vlastnostmi. Hodí se pro citlivou vlasovou pokožku, jemné a suché vlasy.

Jojobový olej

Jojobový olej: Pro své vlastnosti je velmi dobře známý ve všech světadílech. Zklidňuje vlasovou pokožku a regeneruje poškozené vlasy. Je vhodný pro mastnou vlasovou pokožku a suché délky vlasů.

Kokosový olej

Kokosový olej: Úspěšně se používá proti lámání vlasů a konečků a rovněž i proti vypadávání vlasů. V létě chrání vlasy před UV zářením.

Mandlový olej

Mandlový olej: Je bohatý na minerální látky s vysokou regenerační schopností. Je nedráždivý, a proto ho lze použít i na citlivou vlasovou pokožku. Pomáhá na velmi suché vlasy a třepící se konečky.

Meruňkový olej: Je bohatý na nenasycené mastné kyseliny a další látky, které působí jako faktor proti stárnutí. Při pravidelném používání reguluje vypadávání vlasů, dodává lesk a změkčuje vlasovou pokožku.

Olivový olej: Obsahuje spektrum výživných a regeneračních látek, které příznivě ovlivňují funkci vlasové pokožky. Uhlazuje kutikulu vlasového vlákna a působí hydratačně.

Arganový olej

Arganový olej: navrací vlasům jejich přirozenou vitalitu, vyživuje vlasy od kořínků až po konečky a obnovuje celkovou strukturu vlasových vláken. To vše díky vitamínu E, který arganový olej obsahuje. Dokáže zacelit vlasové konečky, proto se velmi osvědčil v boji proti lámavým a třepivým konečkům.

 

Uložit


Text: red; foto: Shutterstock

Další články

Knihařství Oujeských: Používáme i sto let staré stroje

Knihařství Oujeských: Používáme i sto let staré stroje

„Tradiční řemeslo s novými nápady. Přijeďte za námi do Sýpky.“ Dvě věty, které na vás bliknou, když prohlížíte webové stránky Knihařství a písařství Oujeských. Bratři Marek a Ladislav navázali na skoro 90 let starou rodinnou tradici a spolu se svými rodinami provozují, obklopeni starými stroji po dědovi, řemeslo dál. Navštívit je můžete v Kontribučenské sýpce v Boskovicích na Blanensku.

Celý článek