foto: Shutterstock

Šípkové srdíčko a jiné „přírodní“ nápady

Půvabnou ozdobu z červených šípků si snadno vytvoříte z kousku drátku. Šípky na tenčí drát jednoduše navlékněte a vytvarujte do podoby srdce. Konce drátu do sebe zkruťte s pomocí kleští. Srdíčko pak můžete zavěsit kamkoli, kde pěkně vynikne.

Pomocník v péči o pleť
Hledáte čistě přírodní produkt, který by vám pomohl uchovat pokožku obličeje krásnou a zamezit jejímu předčasnému stárnutí? Vyzkoušejte olej ze šípkových semínek. Je bohatý na polynenasycené esenciální mastné kyseliny a vitamin E, proto má schopnost regenerovat buňky. Je účinný v boji proti vráskám a je vhodný i pro suchou, ekzémem zatíženou pokožku. Doporučuje se používat také na zjizvenou kůži (popáleniny, úrazy, proleženiny, jizvy po operaci), pro prevenci vzniku pigmentových skvrn a předcházení strií (je vhodný i pro těhotné). Stačí každý den nanést na pokožku pár kapek oleje a jemně ho do ní vetřít.

foto: Shutterstock

 

 

Věneček s bobulemi
Jednoduchý, ale velice efektní věneček si snadno vytvoříte z materiálu nasbíraného během procházky. Suchou trávu převažte pevnou nití a vytvarujte z ní věneček. Nití pak na něj upevněte snítky červených šípků, hložinek či jiných výrazných bobulí.

foto: Shutterstock

 

 


Text: red; foto: Shutterstock

Další články

Je vaše zahrada bezpečná pro psy?

Je vaše zahrada bezpečná pro psy?

Zahrada je pro každého psa skvělým prostorem, kde se může proběhnout a provádět další zábavné aktivity. Jste si ale jistí, že je vaše zahrada pro něj bezpečná? Přečtěte si, na co dát pozor.

Celý článek