Kaktus jako podložka

Z bavlněného lana a pletací příze lze snadno vykouzlit nápaditou, a zároveň praktickou dekoraci, kterou můžete využít i jako podložku pod horký hrnec.

Budete potřebovat

  • stáčené bavlněné lano
  • bavlněnou pletací přízi
  • nůžky
  • špendlíky
  • jehlu a nit
  • provázek na zavěšení
  • dřevěný korálek

 

 

postup

 

 

1 Ustřihněte si kus bavlněného lana, podle toho, jak velký kaktus chcete vytvořit. Lano pevně omotejte zelenou pletací přízí a přeložte ho napůl. Konce lana nechte neomotané.

 

 

 

2 Stejně postupujte i u dalšího kusu lana – tentokrát ho ustřihněte trochu delší a podle obrázku ho stočte kolem prvního připraveného kusu tak, abyste vytvořili tvar kaktusu. Tvar sešpendlete a pečlivě sešijte.

 

 

 

3 Třetí kus lana si ustřihněte ještě delší, abyste kaktusu mohli vytvarovat postranní výhonky. Inspirujte se obrázkem. Opět lano obtočte přízí, přišpendlete a přišijte.

 

 

 

4 Nakonec vlákna z lana rozčešte a zastřihněte. Přišijte poutko na zavěšení a ozdobte ho korálkem. Kaktus můžete používat jako dekoraci, a zároveň na stůl jako podložku pod hrnec.

 


Text: red; foto: Shutterstock

Další články

Ovečka z kartonu od vajec

Ovečka z kartonu od vajec

Vytvořte si s dětmi roztomilé ovečky zdobené bílými kvítky. Budete na ně potřebovat jen ruličky od toaletního papíru, karton od vajec a trochu šikovnosti a fantazie.

Celý článek

Květinové abstraktní obrazy

Květinové abstraktní obrazy

Jemné tvary a nádherné barvy květin nás okouzlují v každém ročním období. Abychom tuto krásu zachovali, můžeme je vylisovat a použít k tvorbě jedinečných obrazů. Nemusíte být zkušeným malířem, abyste si vytvořili vlastní umělecké dílo. Stačí zapojit fantazii a řídit se našimi radami.

Celý článek