Zdobená lahev

Zpříjemněte si dlouhé zimní večery rukodělnou činností a vytvořte si doplňky, které zútulní váš domov. Využijte při tom osvědčenou kombinaci juty a krajky.

Budete potřebovat

  • bílou akrylovou barvu
  • štětec
  • skleněnou lahev
  • jutovou stuhu s krajkou
  • přírodní provázek
  • nůžky
  • kartonovou visačku

 

postup

 

1 Obyčejnou skleněnou lahev – například od kečupu nebo od vína – umyjte, osušte, natřete bílou akrylovou barvou a nechte důkladně zaschnout.

 

 

 

2 Pak ji jednoduše omotejte kusem jutové stuhy s krajkou a převažte přírodním provázkem. Na provázek můžete navléknout kartonovou visačku s milým vzkazem nebo oblíbeným heslem.


Jutová srdíčka

 

Využijte širší jutovou stuhu s krajkou k výrobě vkusných srdíček – ze čtvrtky si vytvořte šablonu a podle ní srdíčka na jutu obkreslete. Pak je vystřihněte, vyplňte vhodnou výplní a sešijte.

Zdobený polštářek

 

Jednoduchý čtvercový polštářek z juty zdobený krajkou budete mít hotový raz dva a zvládnete ho ušít i v ruce. Můžete ho naplnit dutým vláknem nebo třeba sušenou levandulí a použít ho jako polštářek na svatební prstýnky, jehelníček nebo voničku do prádla.

Plechovka jako květináč

 

Ani obyčejnou plechovku nemusíte vyhazovat. Ozdobte ji jutou podobně jako lahev na str. 6 a zasaďte si do ní třeba pěkný sukulent. Návod, jak správně sázet sukulenty, najdete na str. 24.

Kapsa na příbory

 

Využijete ji například při svátečním stolování a hodí se i pro umístění jmenovky, například na svatební tabuli. Ušijte si ji z širšího pruhu juty a ozdobte ji krajkou.

 


Text: red; foto: Shutterstock

Další články

Je vaše zahrada bezpečná pro psy?

Je vaše zahrada bezpečná pro psy?

Zahrada je pro každého psa skvělým prostorem, kde se může proběhnout a provádět další zábavné aktivity. Jste si ale jistí, že je vaše zahrada pro něj bezpečná? Přečtěte si, na co dát pozor.

Celý článek