Aranžmá s plovoucími svíčkami

Chcete vytvořit opravdu nezapomenutelnou atmosféru pro valentýnskou večeři ve dvou? Ozdobte stůl něžnou dekorací z květů růží a plovoucích svíček, kterou si sami vyrobíte.

Budete potřebovat

  • čerstvé růže
  • skleněnou vázu ve tvaru koule
  • plovoucí svíčky
  • nůžky
  • stříbrný vázací drátek
  • oboustrannou lepicí pásku

 

postup

 

1 Květy růží odstřihněte tak, aby jim zůstala stopka dlouhá asi 2–3 cm. Skleněnou vázu ve tvaru koule naplňte zhruba do jedné čtvrtiny vodou.

 

 

2 Část květů vložte do vody tak, aby plavaly na hladině. Zbylé květy postupně navažte na stříbrný drátek a vytvořte tak girlandu dostatečně dlouhou, aby dosáhla od okraje vázy až na stůl.

 

 

3 S pomocí oboustranné lepicí pásky pak girlandu s navázanými květy přilepte k okraji vázi a nechte ji volně splývat dolů.

 

 

4 Nakonec do vázy vložte zapálené plovoucí svíčky a dekorace je hotová.

 


Text: red; foto: Shutterstock

Další články

Domek z chalupy po prababičce

Domek z chalupy po prababičce

Milan se rozhodl pro rekonstrukci chalupy po prababičce svépomocí. Ač její větší i menší opravy trvaly řadu let, nikdy svého rozhodnutí nelitoval. Vždy při něm stála jeho Iveta a zkušenosti z opravy domku se zúročily.

Celý článek

Šátek se vzorem kapradí

Šátek se vzorem kapradí

Baví vás vytváření barevných vzorů na textil? Přizvěte si tentokrát na pomoc sluneční paprsky a přírodniny, a vytvořte tak podle našeho návodu unikátní vzory. Přečtěte si, jak na to.

Celý článek