
Voňavé jahody
Svěží ovocný dezert
Doba přípravy: 30 minut Počet porcí: 4
- 250 ml kysané smetany
- 250 g měkkého tvarohu
- 4 lžíce moučkového cukru
- 300 g vyzrálého kiwi
- 2 lžíce medu
- 300 g čerstvých jahod
- kulaté dětské piškoty
1 Kysanou smetanu vyšlehejte s měkkým tvarohem a moučkovým cukrem. Kiwi oloupejte, rozmačkejte vidličkou a smíchejte s medem.
2 Do pohárků vrstvěte na sebe smetanový krém, pyré z kiwi, piškoty, půlené jahody a na ně další vrstvu krému. Na vrchu dezert ozdobte půlenými jahodami. Před podáváním nechte asi 20 minut vychladit v lednici.

Salát s jahodami a špenátem

Doba přípravy: 10 minut Počet porcí: 4
- 250 g baby špenátu
- 80 g vlašských ořechů
- 80 g sýru rokfór nebo niva
- 250 g jahod
Na dresink:
- 80 g malin
- 2 lžíce pomerančové šťávy
- 2 lžičky medu
- 6 lžic olivového oleje
- špetka soli
- sezamová semínka
1 Špenát, nasekané ořechy, půlené jahody a nakrájený nebo rozdrobený sýr dejte do mísy.
2 Na dresink smíchejte rozmixované maliny, čerstvou pomerančovou šťávu a trochu soli a vmíchejte směs do olivového oleje. Porce salátu pokapejte dresinkem a podávejte.

Rozkvetlý salát s jahodami a hrozny

Doba přípravy: 10 minut Počet porcí: 6
- 200 g jahod
- 200 g polníčku
- 200 g bílého hroznového vína
- hrst květů sedmikrásky
Na dresink:
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce panenského oleje
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce vody
1 Polníček, půlené jahody a kuličky hroznového vína bez jader dejte do mísy a přelijte dresinkem připraveným z medu, citronové šťávy, oleje a vody.
2 Salát promíchejte a před podáváním každou porci ozdobte čerstvými květy sedmikrásky, které jsou také jedlé.