Věnec ze starého svetru

K výrobě vánočního věnce nemusíte používat jen tradiční chvojí. Krásně bude vypadat i takový, který ozdobíte kousky tkaniny či pleteniny. Inspirujte se naším návodem.

Budete potřebovat

  • nůžky
  • tavnou pistoli
  • korpus věnce (slaměný, polystyrenový apod.)
  • kousky jutové tkaniny, plátna, lnu a zbytky starého svetru
  • různé vánoční přízdoby – šišky, koule, šité hvězdičky či srdíčka, filcové ozdoby, korálky, dřevěné knoflíky, skořici aj.

 

postup

 

1 Na slaměný nebo polystyrenový věnec navrstvěte kousky látky. Tkaninu nejprve v ruce nařaste a lepidlem ji pak připevněte na věnec.

 

 

2 To samé proveďte s pleteninou. Pokud má nějaký vzor, můžete ji přilepit nenařasenou.

 

 

3 Také můžeme pleteninu nařasit v ruce do tvaru kytičky nebo kornoutku.

 

 

4 S pomocí tavné pistole pak vytvořenou kytičku nalepte na vybrané místo na věnci.

 

 

5 Pokud máte delší pruh, postupně jej tavnou pistolí lepte k věnci a zároveň řaste. Věnec pak bude působit více plasticky.

 

 

6 Rozvrhněte si, co budete na věnec lepit a do kterých míst. Měli byste vědět, kde bude horní část, kterou pak provléknete pevnou stuhu k zavěšení. Tavnou pistolí si na jednotlivé ozdoby nanášejte lepidlo a lepte je na věnec. Můžete je lepit i různě přes sebe. Nakonec si udělejte mašli z látky, kterou jste použili na věnec, a přilepte ji na horní část věnce. Samotnou mašli můžete rovněž přizdobit.

 


Realizace, text a foto: Dana Hojgrová – Truhlice; truhlicek.blogspot.cz

Další články

Je vaše zahrada bezpečná pro psy?

Je vaše zahrada bezpečná pro psy?

Zahrada je pro každého psa skvělým prostorem, kde se může proběhnout a provádět další zábavné aktivity. Jste si ale jistí, že je vaše zahrada pro něj bezpečná? Přečtěte si, na co dát pozor.

Celý článek