
Recept na vláčnou briošku
Posílám vám recept na úžasnou vláčnou briošku. Suroviny na briošku míchám v domácí pekárně. Používám: 2 vejce, 160 ml mléka, 1 polévkovou lžíci koňaku, rumu nebo vanilkového extraktu (vanilkový lusk ve vodce), 500 g polohrubé mouky, 2 kávové lžičky instantního droždí, 80 g cukru, 1,5 kávové lžičky soli, 100 g másla. Všechny suroviny jsou pokojové teploty. Po uhnětení je dobré nechat těsto kynout, až zdvojnásobí svůj objem. Briošku pletu ze čtyř pramenů, potřu rozšlehaným vejcem se špetkou soli a opět nechám kynout cca 1 hodinu. Posypu bílým cukrovým zdobením a peču v předehřáté troubě na 170 stupňů zhruba 25 minut. Všem moc chutná.
Irena Vařeková

Podzimní šípky

Milá Rozmarýno, když jsem uviděla šípkové srdce v zářijovém vydání okamžitě jsem se do něj zamilovala 🙂 a musela si tuto podzimní dekoraci vytvořit. Podzimní šípky zbožňuji. Moc ti děkuji za inspiraci a těším se na další vydání tvého časopisu.
Veronika Latková

Veselé podzimní barvy

Milá Rozmarýno, děkuji za inspiraci na tenhle krásný podzimní věnec. Miluju veselé podzimní barvy a tvoření jsem si opravdu užila.
Katka Šaršonová

Společné tvoření

Dobrý den, posílám fotky našeho tvoření z Nového Telečkova. Je mezi námi předplatitelka vašeho časopisu, takže se pravidelně scházíme a prohlížíme, konzultujeme a tvoříme… Děkujeme za inspiraci.
Andrea Sedláčková

Kamínky pro radost

Dobrý den, chtěla bych se s vámi podělit o naše tvoření s dcerou, které je 4,5 roku. Nasbíraly jsme u vody kamínky a tvořily. Jsou malované starými laky na nehty. Kamínky rozdáváme pro radost známým.
Martina Kundratová