Porce plné vitaminů

Chcete odlehčit svůj jídelníček a zařadit do něj více zdraví prospěšných potravin? Nezapomínejte pravidelně přidávat porci zeleniny i do svého obědového menu.

Salát s ředkvičkami a vejci

Doba přípravy: 20 minut Počet porcí: 4

  • 3 natvrdo vařená vejce
  • 1 salátová okurka
  • 1 svazek ředkviček
  • 500 g vařených brambor
  • čerstvá pažitka
  • čerstvá petrželka
  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 1 lžíce majonézy
  • sůl, pepř

 

1 Brambory nakrájejte na kostky, ředkvičky a okurku na plátky, vejce na měsíčky. Dejte do mísy, přidejte jogurt vyšlehaný s majonézou a lehce promíchejte.

2 Salát podávejte posypaný nasekanou pažitkou a ozdobený čerstvou petrželkou.

 

 

Salát s medovo-hořčičným dresinkem

Doba přípravy: 15 minut Počet porcí: 4

  • 1 svazek ředkviček
  • 500 g vařených brambor
  • sůl
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 1 lžíce francouzské hořčice
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 3–4 lžíce olivového oleje
  • snítka čerstvého kopru

 

1 Připravte si dresink: smíchejte med, oba druhy hořčice, ocet, olej a nasekaný kopr.

2 Vařené brambory a čerstvé ředkvičky nakrájejte na plátky a promíchejte s dresinkem a podle chuti osolte.

 

 

 

Salát se sýrem cottage

Doba přípravy: 10 minut Počet porcí: 2

  • 1 svazek ředkviček
  • 1/2 salátové okurky
  • 1 kelímek sýra cottage
  • čerstvá pažitka
  • čerstvý kopr
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • sůl

 

1 Ředkvičky a okurku nakrájejte na tenké plátky, dejte je do mísy, přidejte nasekaný kopr a pažitku, sýr cottage, citronovou šťávu, sůl podle chuti a promíchejte.

2 Podávejte s tmavým pečivem jako lehký oběd nebo večeři.

 


Foto: Shutterstock

Další články

Zimní menu pro zahřátí

Zimní menu pro zahřátí

Nejen tlustý svetr a ponožky, ale i něco dobrého do žaludku nás může v zimě příjemně rozehřát. Když navíc zvolíte pokrm s těmi správnými druhy koření, budete se cítit jako u kamen.

Celý článek