Hravý věšák

Netradiční věšák, který se hodí do koupelny, chodby či dětského pokoje, si snadno můžete vyrobit s kulatých dřevěných tyčí. Stačí je nařezat na různé délky a slepit do pěkného tvaru.

Budete potřebovat

  • dřevěné tyče s kulatým průměrem 15, 20 a 35 mm, délka každé cca 100–150 cm
  • přímočarou pilu
  • brusnou houbičku
  • bílou barvu (např. Aquadecol)
  • lepidlo na dřevo (např. Pattex Wood)
  • lak ve spreji bezbarvý matný (např. Dupli Color Aqua)

 

postup:

1. Tyče nařezejte na různé délky od 2 do 8 cm.

 

2. Hrany přebruste, aby nebyly ostré.

 

3. Malé válečky naskládejte do požadované kompozice, například jako v našem případě do tvaru oblaku. Konce některých válečků natřete bílou barvou, je třeba natřít 2–3 vrstvy barvy.

 

4. Po uschnutí barvy k sobě válečky postupně slepujte. Lepte na etapy. Když první sestava uschne, přilepte další válečky. Lepidla dávejte málo, aby ho nebylo vidět.

 

5. Po slepení celé sestavy otočte věšák dnem vzhůru a lepidlo nakapte na spoje i zespodu, aby byly spoje válečků pevnější.

 

6. Po úplném vytvrzení lepidla, nejlépe druhý den, věšák nalakujte lakem ve spreji, aby byly dřevěné části odolné vůči zašpinění. Do stěny zatlučte dva hřebíky a na ně věšák zavěste v místech, kde má mezi válečky mezery.

 


Realizace, text a foto: Jana Ardanová

Další články

Je vaše zahrada bezpečná pro psy?

Je vaše zahrada bezpečná pro psy?

Zahrada je pro každého psa skvělým prostorem, kde se může proběhnout a provádět další zábavné aktivity. Jste si ale jistí, že je vaše zahrada pro něj bezpečná? Přečtěte si, na co dát pozor.

Celý článek