Věšák na šperky ze starého okna

Proč vyhazovat staré okno? Jeho rám ještě můžete využít. Například na výrobu netradičního věšáku na šperky, díky kterému je budete mít všechny přehledně na jednom místě.

Co budete potřebovat:

  • Smirkový papír
  • podle potřeby Červostop
  • ozdobné úchytky
  • vrtačku
  • bílou barvu (Balakryl)

postup

 


Nejprve očistěte rám okna a prohlédněte ho, abyste zjistili, v jakém stavu je. Vybruste ho smirkovým papírem a omeťte nečistoty a prach smetáčkem. Pokud starý rám jeví známky červotoče, je dobré ho natřít Červostopem a nechat vyschnout (doporučuji do dírek nastříkat injekční stříkačkou tekutinu).

 


Vyberte vhodné úchytky (buď můžete koupit nové, anebo použijte pěkné staré kousky). Vyvrtejte vrtačkou díry na úchytky (rozmístění je na vás) a také dvě díry skrz rám v horní části okna pro uchycení rámu okna na stěnu.

 


Poté rám natřete akrylovou, vodou ředitelnou matnou bílou barvou (Balakryl), která rychle zasychá a je bez zápachu. Po úplném zaschnutí na rám připevněte úchytky a takto zhotovený věšák na šperky umístěte na stěnu.

 


Nyní už můžete věšet šperky, které budou mít své místo a nebudou se vám různě povalovat po bytě.

 

 


Realizace, text a foto: Andrea Mičíková

Další články

Domek z chalupy po prababičce

Domek z chalupy po prababičce

Milan se rozhodl pro rekonstrukci chalupy po prababičce svépomocí. Ač její větší i menší opravy trvaly řadu let, nikdy svého rozhodnutí nelitoval. Vždy při něm stála jeho Iveta a zkušenosti z opravy domku se zúročily.

Celý článek

Šátek se vzorem kapradí

Šátek se vzorem kapradí

Baví vás vytváření barevných vzorů na textil? Přizvěte si tentokrát na pomoc sluneční paprsky a přírodniny, a vytvořte tak podle našeho návodu unikátní vzory. Přečtěte si, jak na to.

Celý článek