Kvetoucí větvičky

Rozjasněte tmavý kout drobnými kvítky přivázanými na větvičkách se světélky. Můžete si je jednoduše uháčkovat – například tyto květy jasmínu.


Jasmínový květ

Celkový průměr: 32 mm
Požadovaná příze: bílá (1,8 m)

Základní řetízek: 5 ŘO, a spojit PO do 1. ŘO.
1. KŘ: *5 ŘO. DNS do kroužku. 5 ŘO, a PO do kroužku. Opak. od * 4x. Odstřihnout, konce zasunout.


Více návodů najdete v knize

Háčkované krajkové luční kvítí

Rádi byste měli celý rok doma kouzelnou zahrádku? Uháčkujte si ji.
Nabízíme vám nepřeberné množství vzorů, takže vám pod rukama vyrostou lístky, kytičky a všelijaké rostlinky všech ročních období. Najdete tady všechno možné – od krajkových květů po něžné kapradiny, ve všech odstínech a barvách, v nejrůznějších stylech i provedeních. Drobné motivy máte uháčkované jedna dvě a můžete je použít samostatně, nebo jako ozdobnou součást větších projektů. Představují také výborné využití zbytků různobarevných přízí, které vám pod rukama doslova rozkvetou. Ať už s háčkováním z příze začínáte, nebo jste v tomto oboru už dlouholetými nadšenci a mistry, své si tu určitě najdete. Pro každý výrobek jsou zde připravené jasné instrukce a podrobně rozepsané vzory. Nechybí samozřejmě ani základy háčkování pro ty, kteří se do takové práce pouštějí poprvé. Květinky vypěstované z příze mohou udělat radost přátelům, ozdobit zabalené dárky či pohlednice, zkrášlit váš byt pověšené na zdi nebo se stát originální ozdobou vašeho oblečení.
Vydala: Metafora, www.metafora.cz

 


Text a foto: nakladatelství Metafora

Další články

Je vaše zahrada bezpečná pro psy?

Je vaše zahrada bezpečná pro psy?

Zahrada je pro každého psa skvělým prostorem, kde se může proběhnout a provádět další zábavné aktivity. Jste si ale jistí, že je vaše zahrada pro něj bezpečná? Přečtěte si, na co dát pozor.

Celý článek