Efektní orobinec

Plodenství orobince, takzvané doutníky, vám pomohou vytvořit jedinečnou a nevšední dekoraci, pokud s nimi nazdobíte vázu na živé květiny.

Budete potřebovat:

  • plodenství orobince
  • další květiny, například žluté růže a oranžové frézie
  • aranžérský drát
  • nůžky, kleště
  • vhodnou vázu

postup

1 Připravte si vhodnou vázu, do které budete chtít vytvořit květinové aranžmá. Takzvaným doutníkům ustřihněte stonky těsně pod hnědým plodenstvím.

 

2 Vezměte aranžérský drát, ohněte jej napůl a vytvořte z něj smyčku kolem „doutníku“. Takto si připravte více plodenství, podle velikosti vázy.

 

3 Pak oba konce drátu důkladně, po celé délce, do sebe zatočte. Vytvoříte tak silnější drát pro upevnění „doutníku“ na vázu. Toto proveďte u všech plodenství.

 

4 Zakroucený drát ohněte podle obrázku – a podle šířky okraje nádoby – a upevněte jej zvenku na vázu tak, aby „doutník“ přesahoval přes okraj. Ostatní plodenství přichyťte stejným způsobem, avšak v různých výškách. Pak do vázy dejte vodu a naaranžujte růže a frézie.


Další články

Domek z chalupy po prababičce

Domek z chalupy po prababičce

Milan se rozhodl pro rekonstrukci chalupy po prababičce svépomocí. Ač její větší i menší opravy trvaly řadu let, nikdy svého rozhodnutí nelitoval. Vždy při něm stála jeho Iveta a zkušenosti z opravy domku se zúročily.

Celý článek

Šátek se vzorem kapradí

Šátek se vzorem kapradí

Baví vás vytváření barevných vzorů na textil? Přizvěte si tentokrát na pomoc sluneční paprsky a přírodniny, a vytvořte tak podle našeho návodu unikátní vzory. Přečtěte si, jak na to.

Celý článek