Foto: Shutterstock

Krása barevných bobulí

Využijte naplno barvy a tvary podzimních bobulí, které vám nadělila příroda, a vytvořte si z nich působivé aranžmá pro zkrášlení svého domova či zahrady. Inspirujte se našimi tipy.

Věneček z šípků

Snítky červených šípků svázaných do malých snopečků můžete doplnit i dalšími zajímavými podzimními přírodninami, jako jsou odkvetlá květenství nebo třeba suché lístky či drobné plody. S pomocí vázacího drátku z nich snadno vytvoříte dekorativní věneček, kterým si můžete ozdobit dveře, okno nebo stůl.

 

Foto: Shutterstock

Přitažlivá jednoduchost

Aranžmá z přírodnin nemusí být složité, aby bylo krásné. Půvab spočívá v jednoduchosti. Kytice větviček s podzimními bobulemi v čistě bílé váze vynikne díky kontrastu červené a bílé. Vázu můžete ozdobit i drobnou dekorací nebo stužkou v barvě bobulí.

 

Foto: Shutterstock

Prostá elegance

Aranžmá v porcelánové konvičce vás přenese zpět do časů, kdy si naše babičky vážily jednoduchosti a elegance v každodenním životě. Světlé tóny růže, hortenzie a chryzantémy doplňují výraznější šípky.

Další nápady najdete v říjnovém vydání tištěné Rozmarýny. Náš časopis si můžete zakoupit na www.casopisyknihy.cz nebo v elektronické podobě na www.digiport.cz.

 


Text: red; foto: Shutterstock

Další články

Tipy pro úsporné a zdravé pěstování

Tipy pro úsporné a zdravé pěstování

Nemusíte mít zahradu, abyste se mohli pustit do pěstování rostlin pro zkrášlení svého prostředí i užitek z plodů. Využít můžete i balkon a vnější či vnitřní okenní parapety. Jako nádoby a pomůcky vám poslouží nejrůznější věci, které máte po ruce.

Celý článek

Bylinky pro detoxikaci organismu

Bylinky pro detoxikaci organismu

Detox organismu není žádné zázračné probuzení přívalem energie, ale spíše snaha o zrychlení metabolismu a podporu činnosti jater a ledvin, která vede k vyloučení škodlivin z těla.

Celý článek