foto: Shutterstock

Nápady pro ruční práce

Chladné a možná i trochu depresivní období si můžete snadno zpříjemnit, vrhnete-li se na zábavné a relaxační tvoření. Stačí vzít do ruky háček, jehlice nebo vyšívací bavlnky, a hned je člověku lépe na duši.

Háčkovaná kabelka

Baví vás háčkování? Vytvořte pro sebe nebo třeba pro dceru veselou letní háčkovanou kabelku. Sestavte ji z pestrých háčkovaných čtverců a dovnitř všijte bílou podšívku.

 

 

foto: Shutterstock

Babiččiny čtverce

Háčkované takzvané babiččiny čtverce jsou oblíbené při vytváření pokrývek, plédů nebo třeba prostírání na stůl. Můžete je ale využít i jako aplikace na polštářky – stačí je na povlak našít.

 

foto: Shutterstock

Kouzelné aplikace

Skutečně nepřehlédnutelné doplňky si můžete vyrobit s využitím různých textilních aplikací. Vytvořte si své vlastní motivy, nebo využijte nabídky již hotových aplikací, které jsou k dostání v galanteriích.

 

foto: Shutterstock

Macramé podložky

Praktický, a přitom designový doplněk si můžete snadno vytvořit technikou macramé. Podložky využijete pod sklenice nebo pod horké hrnce. Budete potřebovat rozčesávací přízi a znalost kroužkovacího uzlu. Návody, jak na to, najdete na internetu.

 

foto: Shutterstock

Vlastní dekor

Pro zdobení polštářků můžete využít i nejrůznější abstraktní vzory a zvolit barevnost podle svého interiéru. Využít přitom můžete i techniku vyšívání dutou jehlou nebo textilní aplikace.

 

 

foto: Shutterstock

Vyšívané obrázky

Nejen prostírání nebo ubrusy, ale i obrázky v rámečcích k zavěšení na zeď může zdobit nápaditá výšivka. Fantazii se meze nekladou a je jen na vás, jaký motiv na obrázek zvolíte.

 


Text: Mirka Koníčková; foto: Shutterstock

Další články

Je vaše zahrada bezpečná pro psy?

Je vaše zahrada bezpečná pro psy?

Zahrada je pro každého psa skvělým prostorem, kde se může proběhnout a provádět další zábavné aktivity. Jste si ale jistí, že je vaše zahrada pro něj bezpečná? Přečtěte si, na co dát pozor.

Celý článek