foto: Shutterstock

Slavnostní prostírání

Oslava narozenin, svatba, rodinné setkání… to vše jsou příležitosti pohrát si se slavnostní výzdobou stolu. Využijte k tomu dýně s jejich krásnými tvary i barvami.

Oranžová a šedá

Výrazná oranžová barva dýní pěkně vynikne v kombinaci s šedou barvou běhounu, svíček a podnosu. Doplnit je můžete i šedozelenými snítkami eukalyptu nebo větvičkami soranžovými bobulemi.

foto: Shutterstock

V jemných tónech

Bílé drobné dýně působí velice ozdobně. Můžete je doplnit dekoracemi v bílé, světle šedé či světle zelené barvě a bílými květinami, a vytvoříte tak elegantní a vkusné zátiší.

foto: Shutterstock

Pestrobarevné aranžmá

Máte-li rádi zářivé barvy a čerstvé květiny, vyzdobte si stůl kytičkami v oranžových a červených tónech. Naaranžujte je do vydlabaných dýní, do kterých vložíte kousek igelitu a mokré zelené aranžovací hmoty.

 


Text: Mirka Koníčková; foto: Shutterstock

Další články

Knihařství Oujeských: Používáme i sto let staré stroje

Knihařství Oujeských: Používáme i sto let staré stroje

„Tradiční řemeslo s novými nápady. Přijeďte za námi do Sýpky.“ Dvě věty, které na vás bliknou, když prohlížíte webové stránky Knihařství a písařství Oujeských. Bratři Marek a Ladislav navázali na skoro 90 let starou rodinnou tradici a spolu se svými rodinami provozují, obklopeni starými stroji po dědovi, řemeslo dál. Navštívit je můžete v Kontribučenské sýpce v Boskovicích na Blanensku.

Celý článek

Pestré kouzlo jara

Pestré kouzlo jara

Svěží jarní květy vnesou barvy, vůně a optimismus snad do každého interiéru. Obzvlášť, když si z nich vytvoříte vlastní osobitou dekoraci. Inspirujte se našimi tipy.

Celý článek