foto: Stoklasa

Květinová víla

Oživte letos své jarní dekorace roztomilými květinovými vílami vytvořenými z plsti a korálků. Budou i krásným jarním dárkem, který potěší děti i dospělé.

Budete potřebovat:

  • vatovou hlavičku s obličejem
  • velký dřevěný korálek
  • 2 malé dřevěné korálky
  • zelenou vyšívací přízi
  • tenkou barevnou plst
  • jehlu s velkým ouškem
  • nůžky a popřípadě šídlo na propíchnutí hlavičky

 

 

Postup

 

foto: Stoklasa

1 Ze zelené plsti vystřihněte květ s pěti listy na vlasy a trochu větší pod hlavičku. Z fialové plsti vystřihněte dva květy se třemi listy.

 

 

foto: Stoklasa

2 Ustřihněte přízi dlouhou cca 50 cm, v půli ji přehněte a zauzlujte očko. Volné konce navlečte do jehly. Vatovou hlavičku propíchněte nejlépe šídlem, aby v ní byl průvlek jako v korálku.

 

 

foto: Stoklasa

3. Jednotlivé díly víly postupně navlékejte od hlavičky směrem dolů. Malý korálek, menší zelený květ, hlavičku, větší zelený květ, fialový trojlístek, druhý trojlístek, velký dřevěný korálek a jako poslední malý korálek.

 

 

foto: Stoklasa

4. Pod posledním korálkem zavažte uzlíky a přízi odstřihněte. Okvětní lístky pěkně upravte okolo korálku, a víla je na světě.

 


Realizace, text a foto: Stoklasa

Další články

Je vaše zahrada bezpečná pro psy?

Je vaše zahrada bezpečná pro psy?

Zahrada je pro každého psa skvělým prostorem, kde se může proběhnout a provádět další zábavné aktivity. Jste si ale jistí, že je vaše zahrada pro něj bezpečná? Přečtěte si, na co dát pozor.

Celý článek

Domek z chalupy po prababičce

Domek z chalupy po prababičce

Milan se rozhodl pro rekonstrukci chalupy po prababičce svépomocí. Ač její větší i menší opravy trvaly řadu let, nikdy svého rozhodnutí nelitoval. Vždy při něm stála jeho Iveta a zkušenosti z opravy domku se zúročily.

Celý článek