Macramé dekorace pro začátečníky

Líbí se vám ozdoby vyrobené technikou drhání, ale ještě jste se do ní nepustili? Nevadí, k výrobě této dekorace vám postačí jen kousek dřeva, kroucená bavlněná šňůra, a znalost těch nejzákladnějších uzlů.

Naučte se je v našem článku o drhání a nechte se inspirovat obrázkem.

 

Lahve zdobené provázkem
Udělejte si z obyčejných lahví a sklenic originální ozdobu jen s pomocí obyčejného provázku. Uvažte ho okolo hrdla, na něj navažte další kousky a ty dále svazujte, jako byste splétali rybářskou síť. Využít přitom můžete i uzly z techniky macramé.

 

Háčkované papuče
Nevíte, co s rukama, když zrovna prší? Uháčkujte si měkké papučky, na podzim se vám budou hodit. Návody, jak na to, najdete například na internetu.

 

Pantofle z trička
Staré tričko můžete rozstřihat na dlouhý proužek a z něj pak uháčkovat třeba pantofle pro návštěvy. Stačí na to krátké sloupky, tvar podrážky si obkreslete podle bot nebo podle nohy. Na internetu seženete i kožené či gumové podrážky s připravenými otvory pro háčkování.

 


Drhané pantofle
Domácí obuv lze vytvořit i z jutového provázku, který stočíte do tvaru podrážky a důkladně prošijete režnou nití. Svršek pantofle si můžete i udrhat a jednoduše přišít.

 

 

 

 


Další články

Knihařství Oujeských: Používáme i sto let staré stroje

Knihařství Oujeských: Používáme i sto let staré stroje

„Tradiční řemeslo s novými nápady. Přijeďte za námi do Sýpky.“ Dvě věty, které na vás bliknou, když prohlížíte webové stránky Knihařství a písařství Oujeských. Bratři Marek a Ladislav navázali na skoro 90 let starou rodinnou tradici a spolu se svými rodinami provozují, obklopeni starými stroji po dědovi, řemeslo dál. Navštívit je můžete v Kontribučenské sýpce v Boskovicích na Blanensku.

Celý článek